Positieve veranderingen

WIE

Nathalie Kuppens (46)

WORDT

COO (operationele directeur) van ALD Automotive

WAS

Nathalie Kuppens komt van BNP Paribas Securities Services waar ze als ‘head of client delivery’ verantwoordelijk was voor de operationele diensten. Ze studeerde Germaanse filologie (KU Leuven) met de bedoeling in het onderwijs te stappen. “Ik was taalleerkracht in Aarlen en moest iemand in een week tijd Nederlands leren. Hij vroeg nadien of ik bij hem wilde komen werken.” Zo kwam ze in Luxemburg bij Driege & Weghsteen International.

Na zes jaar vertrok Kuppens naar Brussel en trad ze in dienst bij Fastnet, een joint venture van Crédit Agricole en Banque Général de Luxembourg (onderdeel van Fortis). Die joint venture ging in de bankencrisis van 2008 ten onder en het Fortis-deel kwam bij BNP Paribas. Nathalie Kuppens ging mee.

“Dat was hard werken. Zo efficiënt mogelijk zijn, controle van financiële risico’s en die risico’s beperken, klanttevredenheid behouden. Zaken die ik al meer dan twintig jaar doe. Afgelopen zomer werd ze gecontacteerd door een headhunter voor de functie van chief operations director van ALD Automotive (operationele leasing). “Ik ging luisteren en begon te zien hoe ik in dat plaatje paste. Het gaat niet puur om auto’s. Het is klanten zoeken, klanten bedienen, de auto afleveren, het operationele proces begeleiden en dat zo efficiënt mogelijk.”

WIL

ALD Automotive is mobiliteit. “De hele mobiliteitssector evolueert. Het aangename is dat dat gebeurt op een moment dat het bedrijf goede cijfers haalt en niet hoeft getransformeerd te worden, ” aldus Kuppens. “Maar we moeten ons klaarmaken voor alles wat gaat veranderen. Het is een positieve disruptie. Ik zal die begeleiden.”

WAT IN VRIJE TIJD

Lezen en lopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content