‘Politici zweven vaak’

© Debby Termonia

Volgens de Antwerpse transportondernemer Marc Geerts wordt ondernemen onderschat. De transportbaas kijkt graag naar sport, is gebeten door geschiedenis en droomt van de landstitel voor Royal Antwerp Football Club.

Wat was uw grootste avontuur?

“Ik herinner mij een vakantie in Costa Rica, Centraal-Amerika. Elke dag was daar een avontuur. We hebben daar twee weken rondgetrokken in de jungle, een vulkaan beklommen, geracet met een jeep op maagdelijke witte stranden, rondgevlogen met een sportvliegtuigje.”

Uw beste beslissing?

“Mijn vrouw ten huwelijk vragen. We zijn samen een sterk team, zowel privé als zakelijk. Véronique doet de creditcontrole in onze groep.”

Wat had u nooit verwacht?

“Dat sport en vooral wielrennen zo belangrijk zou worden in mijn leven. Mijn oudste zoon, Sven, heeft altijd basketbal gespeeld en coacht nu een ploeg. Mijn tweede zoon, Kevin, koos voor het wielrennen. Zijn vrouw, Kelly Druyts, is in 2014 wereldkampioene geworden op de piste in Cali in Colombia. Ook mijn jongste zoon Kenneth reed tot vorig jaar in het peloton.”

Wat wordt onderschat?

“Het ondernemerschap: een firma leiden, mensen werk geven, meerwaarde creëren en elke maand lonen uitbetalen. Dat is niet gemakkelijk. Vooral in België niet omdat het in loonkosten een van de duurste landen ter wereld is.”

Wat doet u in uw vrije tijd?

“Veel sport kijken en geschiedenisboeken lezen. Geschiedenis is mijn grootste hobby. Ik bezoek ook graag Europese steden waar veldslagen zijn geleverd. Erover lezen en die plaatsen bezoeken, dat maakt een grote indruk op mij.”

Wat is de beste film die u zag?

Braveheart. Een onderdrukt volk zijn vrijheid geven, wat kan er mooier zijn? Die film geeft weer hoe ik ben: opstandig, rebels, tegen de stroom ingaan. Ook soms tegen beter weten in. Zeker als de situatie unfair is, blijf ik volharden.”

Waar droomt u van?

“Dat de Rode Duivels ooit wereldkampioen worden en dat den Antwerp kampioen van België wordt een van de komende jaren.”

Wie of wat wordt overschat?

“Politici, ze zweven vaak en staan te weinig in de realiteit. Er zitten er veel op wolken en daar schijnt de zon altijd. Ondernemers staan met beide voeten op de grond, onder de wolken, vaak in de regen.”

Marc Geerts (56) is de CEO van de familiale transportgroep Corneel Geerts.

'Politici zweven vaak'
© Debby Termonia

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content