‘Platgetreden paden verlaten’

Jos Steutelings

WIE

Jos Steutelings (45)

IS

Managing director VIGC, het Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie.

WAS

Sinds 2014 was Jos Steutelings actief als senior innovation consultant bij VIGC in Turnhout. Na zijn studies aan HIGRO Gent begon hij zijn carrière in de grafische sector als prepress- en procesmanager in de uitgeverssector. Hij werkte achttien jaar bij Concentra Media en later bij Mediahuis. “Het innovatiecentrum is de lijm tussen de productiebedrijven en de leveranciers. Wij proberen de informatie over innovatieve technologieën en businessmodellen zo goed mogelijk terug te koppelen naar de grafische bedrijven via kanalen als evenementen, opleidingen en consultancy”, zegt Steutelings. Hij volgt Lode Vlaeyen op die het innovatiecentrum de jongste vijf jaar leidde.

WIL

Voor Jos Steutelings is samenwerking essentieel. “Ik vind het heel belangrijk actief naar productiebedrijven en andere sectorpartners in de Benelux te luisteren, om goed aan te voelen waar wij als onafhankelijke en non-profitorganisatie het meeste impact kunnen creëren voor onze sector. Als we de moed hebben de platgetreden paden te verlaten, ben ik ervan overtuigd dat onze sector een mooie toekomst tegemoet gaat.” Steutelings omschrijft zichzelf als ambitieus en realistisch. Hij wil blijven inzetten op technologische innovatie, maar ook de businessmodellen van de grafische bedrijven moeten evolueren en worden vernieuwd. “Het is aan ons om de drukkerijen met de juiste partners in contact te brengen. Zo willen we het innovatiegehalte en de ondernemerszin in de sector versterken”, stelt hij.

VRIJE TIJD

“Ik ben een fervent supporter van Racing Genk. Echt ontspannen kan ik door te tuinieren. Ook wandelingen in de Limburgse bossen helpen daar goed bij. Mijn favoriete vakantiebestemming is de Provence.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content