Pieters scoort

Het jaar is goed begonnen voor Thomas Pieters. De Antwerpenaar werd geselecteerd voor het Europese team in de Eurasia Cup en bezorgde zijn ploeg twee belangrijke punten: het eerste in het dubbelspel, waarin hij speelde met de Engelsman Matthew Fitzpatrick, en het tweede in het enkelspel tegen de Zuid-Koreaan Byeong Hun An. Daarmee haalde Pieters het beslissende punt binnen voor de eindzege, want het team van Thomas Bjorn haalde het uiteindelijk met 14-10.

De Eurasia Cup wordt om de twee jaar georganiseerd, tussen de beste Europeanen van het moment en hun Aziatische collega’s. Deze keer vond het toernooi plaats in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. Op iets minder dan acht maanden van de Ryder Cup heeft Thomas Pieters andermaal laten zien dat hij het potentieel heeft om tot de top te horen. Hij maakte duidelijk dat de kapitein van het Europese team straks in Parijs op hem kan rekenen.

Pieters, de Belgische nummer één, neemt deze week deel aan het toernooi van Abu Dhabi, waar ook Nicolas Colsaerts aan de afslag komt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content