Pieters in Ryder Cup-modus

THOMAS PIETERS Op weg om zijn goede vorm terug te vinden. © Getty Images

Het is te vroeg om het al te hebben over de Europese selectie voor de volgende Ryder Cup, die in september volgend jaar wordt gespeeld in Rome. Dat neemt niet weg dat Thomas Pieters al aan het solliciteren is bij de Europese kapitein, Henrik Stenson. Nadat hij in januari al het Abu Dhabi Championship had gewonnen, werd onze landgenoot nu tweede in de BMW International Open in München. Pas in de play-off werd Pieters geklopt door de Chinees Li Haotong.

De Antwerpenaar speelt de jongste tijd op een zeer hoog niveau. Dat blijkt ook uit zijn plaats in de internationale ranking. Hij staat weer in de top dertig en is vierde in de Race to Dubai, achter toppers als Will Zalatoris, Rory McIlroy en Matthew Fitzpatrick. Het ziet er dan ook naar uit dat onze landgenoot goed op weg is om opnieuw zijn niveau te halen van de periode 2015-2017, toen hij grossierde in podiumplaatsen. “Hij zit goed in alle onderdelen van het spel”, zegt zijn coach, Jérôme Theunis. “Bovendien beheerst hij zijn emoties veel beter. Thomas is niet langer meteen van zijn melk na een mislukte shot. Zowel technisch als mentaal is hij sterker. Geduldiger ook. Hij speelt nu veel strategischer.”

Na zijn overwinning in Abu Dhabi zette Pieters een paar teleurstellende prestaties neer, vooral tijdens de Amerikaanse tournee, waar hij de verwachtingen niet kon inlossen. De Antwerpenaar miste de cut in het Players Championship en de Masters van Augusta. Maar echt twijfelen deed hij nooit. Het benadrukt zijn zelfvertrouwen. Nu is het wachten op die topprestatie. Waarnemers zijn het erover eens dat Pieters om het even welk toernooi kan winnen, als hij een goede dag heeft.

Uiteraard was Pieters ontgoocheld toen hij in München pas tweede werd. Hij zag zichzelf al met zijn zevende trofee in het Europese circuit, maar Li pakte op de eerste hole van de play-off plots uit met een onwaarschijnlijke putt vanop zo’n twaalf meter en greep zo de overwinning. Tegen alle verwachtingen in, want de manier waarop Pieters de Chinees in de laatste ronde inhaalde, met 22 onder de par en maar vijf bogeys op 72 holes, was impressionant. In München speelde Pieters vier ronden lang op een bijzonder hoog niveau. Perfect voor de twee toptoernooien die er nu aankomen: de Scottish Open (7-11 juli) en de British Open (14-17 juli) op de Old Course van St.-Andrews.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content