Pieters blijft erin geloven

THOMAS PIETERS Ziet de tweede helft van het seizoen met vertrouwen tegemoet. © Getty Images

Thomas Pieters stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken na zijn achtste plaats in de Masters van Tsjechië. Hij was naar het toernooi afgereisd om het voor de derde keer te winnen. De Antwerpenaar was ook bij de bookmakers de favoriet. Na twee rondes had Pieters wel uitzicht op de overwinning, maar toen begon het verkeerd te lopen. Stortregens zetten de Albatrosbaan zaterdag blank, waardoor de organisatoren de derde ronde moesten annuleren. Maar vooral zondag werd hem noodlottig: terwijl hij nog helemaal in de running voor de zege was, keek Pieters bij de elfde hole plots aan tegen een triple bogey. Weg overwinning.

Toch kon Thomas Pieters zich daar snel overheen zetten. Hij ziet de tweede helft van het seizoen zelfs met groot vertrouwen tegemoet. “Deze zomer nam ik een paar weken vrij met mijn gezin”, vertelde hij ons. “Dat heeft me goed gedaan, want het gaf me de kans mijn hoofd helemaal leeg te maken. Mentaal was die pauze heel welkom. Ik heb echt zin om weer te gaan golfen, en dat is altijd een goed teken.”

Pieters speelde in Praag dan ook constant op een heel degelijk niveau. Zijn putting was goed, zijn lange spel efficiënt en zijn houding positief. Vandaar zijn terechte optimisme voor de komende evenementen, zoals het BMW PGA Championship in Wentworth (8 tot 11 september) en de seizoensepiloog in Dubai, in november. Onze landgenoot is vijfde in het klassement van de DP World Tour, achter Rory McIlroy, Will Zalatoris, Matt Fitzpatrick en Viktor Hovland. Hij staat ook comfortabel geklasseerd in de top vijftig van de wereld, die toegang biedt tot alle grote toernooien. En met nog een jaar te gaan voor de Ryder Cup in Rome behoort de Antwerpenaar meer dan ooit tot de kandidaten voor het Europese team van de nieuwe kapitein, Luke Donald. Temeer omdat de topspelers die zich hebben laten verleiden door de petrodollars van de LIV Invitational wellicht niet meer geselecteerd worden. Dat zijn niet de minsten: Paul Casey, Sergio Garcia, Lee Westwood, Ian Poulter en Bernd Wiesberger.

Net zoals Thomas Detry werd Pieters al gecontacteerd door de organisatoren van het nieuwe Saudische circuit. Maar de Antwerpenaar wil voorrang geven aan de sportieve parameters van zijn jonge carrière en bedankte voor de eer. Pieters, die dertig is, wil groeien als speler op de traditionele parcours.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content