Peuteren kun je leren

Enkele gespecialiseerde organisaties richten een KMO-cursus in: hoe peuter ik externe fondsen los? Initiatiefnemer Koen Batsleer weet hoe het moet.

Een op drie Vlaamse KMO’s heeft aanzienlijke problemen om zijn financiering rond te krijgen, zo bleek uit een studie van de Unie van Zelfstandige Ondernemers ( Unizo). Het project Financieel Gezond Ondernemen (Figo) wil daar een mouw aan passen door hen te informeren over alle externe financieringsmogelijkheden. Financieel adviseur Finpower, het business-angelnetwerk Bizzbees en subsidiespecialist PNO Consultants sloegen de handen in elkaar om dit project in goede banen te leiden. Initiatiefnemer is de veertigjarige Limburger Koen Batsleer, die tegelijk directeur van Finpower Limburg is en voorzitter van de raad van bestuur van Bizzbees.

Batsleer, een handelsingenieur die zijn carrière begon bij de Generale Bank, richtte in 1991 het adviesbureau KMO Bedrijfsadviseurs op. “We stonden onze klanten bij op drie vlakken: fiscaal, financieel en juridisch,” zegt Batsleer. “Maar door een aantal wetswijzigingen was een algemeen adviesbureau op termijn onhoudbaar. Toen hebben we beslist om samen te gaan met Finpower, dat zich uitsluitend bezighield met financieel advies. Intussen is er ook al een vestiging in Brussel bijgekomen en nog deze maand openen we een nieuw kantoor in Eeklo.”

Als onderdeel van zijn takenpakket bij Finpower Limburg nam Batsleer, die zich in zijn vrije tijd graag op het tennisveld uitleeft, de taak van financieel directeur bij het beursgenoteerde Epiq op zich.

Figo voldoet blijkbaar aan een vraag die leeft bij de KMO’s. “We organiseren twaalf informatiesessies verspreid over het Vlaamse land,” zegt Batsleer. “Voor de eerste sessie mochten we al een honderdtal geïnteresseerden inschrijven. De belangstelling is ongetwijfeld voor een deel te danken aan de individuele doorlichting die we na dit algemene seminarie kunnen aanbieden.”

D.V.T. [{ssquf}]

Koen Batsleer (40).

Is: initiatiefnemer van het project Financieel Gezond Ondernemen (Figo).

Vrije tijd: lezen (vakliteratuur), tennis en honden.

Het project Figo informeert KMO’s over alle externe mogelijkheden voor externe financiering.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content