Overnamekoorts

De Beleggerscompetitie loopt nog iets meer dan twee weken. Het overnamenieuws van de voorbije weken heeft de rangschikking door elkaar gegooid.

De Beleggerscompetitie gaat haar laatste twee weken in. Op vrijdag 8 mei wordt de wedstrijd afgevlagd. Enkele overnames haalden de rangschikking overhoop. Zo bracht het Amerikaanse FedEx een bod uit op TNT Express. Niet alleen de koers van het aandeel van TNT Express schoot in de hoogte, ook dat van grootaandeelhouder PostNL. De aankondiging dat Nokia Alcatel-Lucent overneemt, had eveneens een belangrijke impact.

Ook het aandeel van Galapagos kreeg een boost. Dat was geen gevolg van een overname, maar van de goede testresultaten van een middel tegen reuma. Ook de introductie van het aandeel op de prestigieuze Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq speelde daarbij een grote rol. Een andere belangrijke factor op de beurzen was dat de olieprijs weer aantrok, nadat die maandenlang op apegapen had gelegen.

Vrijdag doken sommige indexen met bijna 2 procent naar beneden. Het is de vraag of die forse baisse de voorbode van een correctie is of gewoon een accident de parcours. Nogal wat experts beweren dat de aandelenmarkten voor een correctie van minstens 5 tot 10 procent staan. Maar een nieuwe overname kan de koersen misschien juist verder in de hoogte jagen.

Nieuwe leiders

De rangschikking wordt aangevoerd door achilles007, een speler die zich al een tijdje in de subtop ophield. Hij boekte aanzienlijke winsten op Galapagos en Alcatel-Lucent, maar hij kocht die aandelen daarna terug, wat hem — zeker in het geval van Alcatel-Lucent — op een redelijk verlies kwam te staan. Hij rolde zijn turbo short op de euro-dollarkoers met stoploss 1,16 door naar een nieuwe turbo short op de euro-dollarkoers met stoploss 1,12. Hij boekte aanzienlijke winsten op Melexis en het Nederlandse BAM.

Het nummer twee is naax2000, die nog slechts twee aandelen in portefeuille heeft — Ablynx en Danone — en die met de turbo long op de Brentolie met stoploss 46,10 mikt op een verdere versteviging van de prijs van ruwe olie. Naax2000 heeft vorige vrijdag vrijwel al zijn aandelen verkocht, en dat is natuurlijk ook een manier om geen schade op te lopen bij een beursdaling. Vroeg of laat zal hij toch kleur moeten bekennen. Op de derde stek staat jp03 die nog bijna volledig is belegd, maar hij kocht op tijd een turbo short 12400 op de Duitse DAX-index. Daardoor zijn zijn aandelen ingedekt tegen een verdere baisse.

Ook in de studentencompetitie blijft het razend spannend. Wote beschikt daarin momenteel over de beste papieren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content