Opel Combo Tour

Niet elegant, wel praktisch.

De Opel Combo Tour is een nieuweling in het segment van de vrijetijdswagens, een autoklasse die vorig jaar al goed was voor 13.174 verkochte auto’s of 2,7% van alle ingeschreven personenwagens in België.

De Combo Tour is vooral bedoeld voor gezinnen en jonge volwassenen die houden van sport en actieve vakanties. De Opel is afgeleid van de Combo-bestelwagen en heeft dan ook niet de elegante look van een berline of break. Maar de auto is wél praktisch en kindvriendelijk. Als u bijvoorbeeld de achterbank neerklapt, krijgt u een vlakke laadvloer van 1,65 meter lengte: voldoende dus om meubels, een koelkast of een surfplank te vervoeren. En, minstens even belangrijk: zelfs met vijf inzittenden krijgt u nooit de indruk met een bestelwagen rond te rijden.

Ondanks de beperkte buitenafmetingen (4,32 m x 1,68 m x 1,80 m) heeft de Combo Tour een uiterst ruime koffer (455 liter) en een van de grootste laadvolumes in zijn klasse (2700 liter). Zoals het een gezins- en vrijetijdswagen betaamt, beschikt deze Opel over heel wat doordachte opbergvakken. Bijzonder praktisch zijn de lade onder de voorste passagierszetel en het grote opbergvak (35 liter) boven de twee voorzetels.

Positief is ook dat de Combo Tour dezelfde technische kenmerken en bijna hetzelfde rijgedrag heeft als de Opel Corsa – met uitzondering dan van de zijwindgevoeligheid. De wagen rijdt met andere woorden soepel, is zeer wendbaar in het stadsverkeer en makkelijk te parkeren. Enige minpuntje is dat het achteruitzicht wordt belemmerd door de randen van de twee achterdeuren – maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de grote, met de hand verstelbare buitenspiegels.

De Combo Tour is beschikbaar in twee afwerkingsniveaus: Base en Comfort. De trendy gezins-Opel is niet alleen stil, ruim, comfortabel en zuinig, maar biedt ook een uitrusting die in dit segment vrij uitzonderlijk is. Zo vindt u op de Comfort (vanaf 12.250 euro) standaard ABS, elektronische remkrachtverdeling, twee grote frontale airbags, driepuntsgordels op de vijf zitplaatsen, actieve hoofdsteunen, radiobediening aan het stuur, centrale vergrendeling, elektrisch bedienbare ruiten en – heel makkelijk – een zijdelingse schuifdeur aan de bestuurderszijde.

De Opel Combo Tour is verkrijgbaar met twee dieselmotoren met directe common rail brandstofinjectie en één benzinekrachtbron. Onze voorkeur gaat uit naar de vrij stille en zuinige 1.7 turbodiesel van 75 pk, een motor die gemiddeld iets minder dan 6 liter per 100 km verbruikt.

Patrick op de Beeck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content