OP ZOEK NAAR EEN STRATEGIE

Hans Brockmans
Hans Brockmans redacteur bij Trends

VIER DIVISIES.

Sait-RadioHolland had het kleine Telinfo kunnen zijn binnen de Cobepa-holding,” weet Thierry Masset van de beursvennootschap Vermeulen-Raemdonck. “Maar na de mislukte poging om in België een mobilofonienetwerk op te zetten, trappelt het bedrijf ter plaatse op zoek naar een strategie. Het publiek kan Sait niet inschatten. Ooit blonk het uit door transparantie, maar daar kwam een einde aan. Zo gaat dat in mindere tijden.”

Sait-RadioHolland bestaat uit vier divisies:

Maritiem.Sait Marine Division levert, herstelt en ontwikkelt maritieme elektronica en is goed voor een omzet van 5,2 miljard frank (1997). Hiertoe behoren onder meer Belgian Marine Services & Logistics en Sait Marine.

Land.Sait Land Division (2 miljard frank omzet) groepeert onder meer Sait Systems, leverancier van BAMS-radio’s aan het Belgische leger. Sait Devlonics is actief in de informatica voor transportsystemen (zoals informatiesystemen in luchthavens, kuststations en metrocommunicatie). Het multimediabedrijf Sait-Videohouse werkt onder meer voor banken, hotels en de medische sector. Sait Land Division overkoepelt ook bedrijven die actief zijn als service provider: debitel Nederland en debitel Belgium (telkens 40% Sait Radio Holland, 60% debitel Kommunikationstechnik). Sait Telecom Kinshasa hoopt een vast telefoonnetwerk uit te bouwen in Congo.

Communicatie.Sait Communications Division (2,9 miljard frank omzet) is marktleider in traffic accounting, de schakel tussen de operatoren van maritieme telecommunicatiesystemen en de schepen. Op basis van de communicatierapporten van deze schepen, worden de meer dan 5000 klanten gefactureerd en de operatoren betaald. Sait Communications is ook actief op het gebied van satellietcommunicatie.

Productie.Sait Products (1,5 miljard frank omzet in 1997) betreft de participatie in het Deense EuroCom Industries ( ECI), die na de beursgang in november 1998 werd afgebouwd tot 30% (evenveel als STN Atlas). ECI (3 miljard frank omzet) is de wereldleider in de productie van maritieme elektronica.

Hans Brockmans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content