Op zoek naar de juiste consultant

© GF

Doordat er steeds meer consultants op de markt zijn, is het vaak moeilijk de juiste keuze te maken. Met Skills At Click volstaan een paar kliks om de knoop door te hakken.

Thibaut Ladry en Evelyne De Saedeleer, de oprichters van Skills At Click, willen met hun platform management, klanten en consultants met elkaar verbinden. Het platform werd in april gelanceerd en telt 450 consultants. Voldoende om ervoor te zorgen dat Skills At Click voor elke vraag naar managementadvies oplossingen kan bieden. “Een tiental minuten volstaan om je project voor te stellen”, zegt medeoprichter Thibaut Ladry. “Daarnaast vragen we enkele verduidelijkingen over hoeveel ervaring iemand moet hebben, hoelang het project zal duren, de taal enzovoort.

Zodra het project is ingevuld, gaat een algoritme het rijtje consultants op het platform af op zoek naar wie dat project het beste voor zijn rekening kan nemen. “De klant ontvangt de eerste voorstellen twee à drie dagen nadat hij zijn project heeft opgeladen op het platform. Hij kan het gedetailleerde cv van een consultant bekijken om te zien wat diens sterke punten zijn en welke dagtarieven hij aanrekent. Vervolgens kan hij die kandidaat uitnodigen voor een gesprek voordat hij zijn keuze maakt”, leggen de oprichters uit.

De Waals-Brabantse starter mikt niet zozeer op de grote consultancybedrijven, maar op zelfstandige consultants of consultants die zich hebben verenigd in kleine structuren. “In België werken de bedrijven nog altijd het liefst met meer conventionele methodes om hun consultants te zoeken. Maar werken met onafhankelijke consultants kan financieel voordelig zijn. Ze zijn soms tot 70 procent goedkoper dan de grote namen in de sector”, zegt Ladry.

Een bedrijf moet rekenen op zo’n 1000 euro per dag om een beroep te doen op de meest ervaren consultants op Skills At Click. Voor de diensten van minder ervaren adviseurs kan het dagtarief dalen tot 300 euro. Die prijs omvat zowel het tarief van de consultant als de commissie voor Skills At Click.

15 procent

commissie neemt Skills At Click op de prijs die de consultant aanrekent aan een klant.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content