OP WEG NAAR DE BEURS

Bruno Leijnse Redacteur bij Trends

BELGISCHE RONDE.

CDS bereidt momenteel een tweede en integraal Belgische kapitaalronde voor om zijn structuur te versterken en zijn lokale bekendheid op te vijzelen. Eind vorig jaar beten de Nederlandse durfcapitalist Gilde IT Fund en het Californische Advanced Technology Ventures ( ATV) de spits af met een injectie van 4 miljoen dollar in CDS. Ze kochten ook een aantal partners van Yannick Loop uit.

Gilde leerde CDS in 1997 kennen nadat het bedrijf zich mocht voorstellen op het Emerging Technology evenement in Cannes, dat elk jaar wordt georganiseerd door Cowen & Co (dat het Ieperse spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie op Nasdaq hielp introduceren). Gilde IT Fund, één van de grootste Nederlandse durfkapitalisten, bracht zelf ATV als partner aan. Hun participatie is 40%, zegt Yannick Loop. “ATV heeft ons geholpen bij de opening van ons Amerikaans filiaal,” zegt Loop. “Dit product is de Amerikaanse markt op het lijf geschreven. Het grote publiek heeft er, bij gebrek aan sociale zekerheid, veel meer belangstelling voor beleggingsproducten. Komt daarbij dat de fusie tussen de Amerikaanse financiële instellingen Travelers en Citicorp de feitelijke toelating voor het gecombineerd aanbieden van bank- en verzekeringsproducten betekent.” Een potentiële goudmijn, noemt Yannick Loop deze gebeurtenis. “De fusie gebeurt in de veronderstelling dat de omzet kan worden opgedreven op basis van cross-selling, maar de verkoopteams van beide groepen hebben geen ervaring met elkaars producten.” De Customer Dialogue Assistant zou daar een ernstige hulp kunnen zijn, denkt hij.

CDS heeft de jongste maanden zijn directie versterkt om zijn internationale expansie te schragen en een beursintroductie voor te bereiden. Van bij Oracle Belgium is Walter Janssens aangetrokken als executive vice-president voor productie. Hij heeft vijf directeuren die aan hem rapporteren (kwaliteitszorg, lokalisering, services en support, Onderzoek & Ontwikkeling en productmanagement). Er zijn regionale managers aangesteld voor Zuid- en Noord-Europa (voormalige commerciële directeuren van respectievelijk Reuters en Visa). Paul Kadin, een voormalig commercieel directeur van Dreyfus, is president van CDS US geworden. Marc Emmanuel Blanpain, die eerder Xeikon en Laura Ashley naar de beurs hielp brengen, is chief financial officer.

BRUNO LEIJNSE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content