‘Op naar 1 miljard euro omzet’

Philippe de Moerloose

WIE

Philippe de Moerloose (53)

IS

CEO van SDA, een mondiale leverancier van zware werfvoertuigen

WAS

De Moerloose bracht zijn jeugd voor een deel door in het Congolese Lubumbashi. Na zijn studie richtte hij in 1991 Demimpex op, de afkorting van de Moerloose Import en Export. Hij was toen trader van wisselstukken voor auto’s en veroverde Centraal-Afrika. In 2001 richtte hij SDA op dat zich specialiseerde in de distributie van wagens. Hij bouwde de groep uit tot een bedrijf dat vooral actief is in de verkoop en het onderhoud van zware werfvoertuigen. Niet alleen in Afrika, waar vooral de mijnsector wordt beleverd, maar ook in Europa. “In 2015 heeft Volvo Construction Equipment gevraagd of we geïnteresseerd waren in de exclusieve distributie van hun machines in de Benelux.” Daarnaast heeft SDA ook de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk overgenomen.

WIL

De focus ligt nu meer op Europa en het Verenigd Koninkrijk. “De verkoop ligt hier veel hoger. In het Verenigd Koninkrijk is er een markt van 25.000 zware machines, tegenover 10.000 voor de dertig Afrikaanse landen waar we actief zijn.” SDA haalt twee derde van zijn omzet in Europa. De groep heeft geleden onder de coronacrisis, maar De Moerloose ziet een duidelijk herstel in het Verenigd Koninkrijk. “Daar zijn de komende jaren grote infrastructuurwerken gepland, die een belangrijke impact kunnen hebben op onze activiteiten. Ik denk onder meer aan het project HS2, de toekomstige hogesnelheidslijn tussen Londen en de Midlands.”

SDA probeert het verschil te maken door extra diensten aan te bieden, zoals systemen die de gebruiksvriendelijkheid van de machines verhogen. “Vorig jaar gingen de omzet niet voorbij de grens van 1 miljard euro. In 2021 moet dat wel lukken”, zegt De Moerloose.

VRIJE TIJD

Lopen, marathons en triatlons.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content