‘Ook de zorg vraagt om meer interim-managers’

WIE

Veerle Vastmans (45)

IS

Hoofd van de commissie Interim Management bij Federgon

WAS

Veerle Vastmans is als partner flexible resources bij BDO verantwoordelijk voor de divisies Interim Management en Finance & Accounting Outsourcing. Ze heeft een groot deel van haar loopbaan in de hr-sector gewerkt, onder meer bij SD Worx, Acerta en de hr-dienstengroep HDP (nu Partena).

Tijdens haar carrière heeft Vastmans altijd een sterke focus gehad op strategische hr-consultancy op bedrijfsniveau, zowel nationaal als internationaal. BDO is een prominente speler in de interim-managementsector. Vastmans is sinds 2017 ook actief bij de sectorfederatie Federgon.

WIL

De interim-managementsector viel het afgelopen jaar door corona terug met 7 procent. Toch is Vastmans optimistisch over de toekomst van het interim-management. “We verwachten dat onze sector na de coronaperiode opnieuw een substantiële rol zal spelen”, zegt ze. “Veel organisaties zullen ook de volgende maanden behoefte hebben aan externe managementexpertise om hun organisatie opnieuw richting herstel en groei te sturen. Bovendien speelt interim-management een sleutelrol in een flexibel, schaalbaar en kostenefficiënt talentbeleid. De ruime ervaring van onze interim-managers in diverse sectoren en disciplines, die op tijdelijke basis kunnen worden ingeschakeld, zal voor veel organisaties een meerwaarde zijn.”

Vastmans voorspelt dat bedrijven vooral verder zullen digitaliseren, hun processen optimaliseren en hun strategie hertekenen. Vastmans: “Daarvoor doen ze vaak een beroep op ervaren interim-managers. Vanuit de zorgsector komt ook meer vraag naar interim- en crisismanagers.”

VRIJE TIJD

Hobbykok, lezen, wandelen, passie voor Italiaanse wijnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content