Onthaasten in B mol

Hedendaagse managers zijn niet altijd nuchtere dossiervreters. En net zo goed zijn het niet allemaal overstresste werkbeesten. Maar als het aan Art Meets Management ligt, mogen het wel podiumbeesten worden.

Zelf is Frank De Mey sinds jaar en dag een passioneel muzikant. Het hoeft dus niet te verbazen dat het eerste visitekaartje van de vzw een cd is waarop twaalf geselecteerde managers hun muzikale ding mogen doen. “Aanvankelijk waren er een zeventigtal kandidaat-geregistreerden, die door beroepsmuzikant Dirk Blanchart op hun kwaliteiten werden gescreend. Hij heeft de muzikale leiding over het project,” aldus De Mey. Hoewel, vijf managers lagen al vast, wegens sponsorverplichtingen. Er was dus nog ruimte voor zeven andere managende rockers. Voor de veertigjarige De Mey, die als uitlaatklep zijn popgroep Frank & The Face heeft, is het al bij al toch nog een verrassing om zoveel positieve reacties te krijgen op zijn idee. “Al zit er wel een pak mensen tussen die in hun vrije tijd semi-professioneel met muziek bezig zijn. Elk van de geselecteerden krijgt de Ancienne Belgique en een basisband voor één dag ter beschikking.”

Het is niet de bedoeling om de cd via het reguliere commerciële circuit te verspreiden. De Mey: “Ik sluit bij voorbaat niets uit. Elke deelnemer krijgt 500 exemplaren die hij naar believen kan gebruiken als relatiegeschenk.” En de prijs van dat alles? 99.000 euro (4 miljoen frank), die door de acht corporate partners van de vzw wordt bijeengebracht. Op 25 oktober wordt de cd voorgesteld aan de genodigden, mét heus live-optreden, in zaal Stuurboord in Antwerpen. De Mey: “Beschouw het ook als een sympathieke vorm van netwerking.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content