Ontbijt met liefde

Atlanta heeft meer te bieden dan alleen Olympische spelen. Een B&B lijkt ons leuker en lokaler dan een stereotiep zakenhotel als uitvalsbasis voor een plezier- of werkbezoek.

“Kamer met ontbijt” klinkt wollig voor een zakenman. Toch is het in Atlanta een logiesformule waarvoor u, als u in de volgende weken naar de Olympische spelen gaat, of later op zakenreis, uw neus niet hoeft op te halen. Tegen een vierde tot een derde van de kamerprijs van een midtown Sheraton heeft u in Oakwood House en in Houston Mill House een droom van een eigen plek met telefoon, fax (televisie in de zitkamer) en een gepersonaliseerde en vriendelijke bediening die een slaapmachine nooit evenaart. Bij een bezoek aan Atlanta betaalde Trends respectievelijk 65 en 75 dollar per nacht in de twee bed & breakfasts.

Vooral Oakwood House (vier kamers) is een tractatie. Robert en JudyHotchkiss hebben met liefde hun houten woning met schommelstoel op de veranda in de historische wijk Inman Park (op drie kilometer van downtown Atlanta, dus vlakbij de Olympic Circle) gerestaureerd en gevuld met stijlvol meubilair. Het ontbijt is stevig en rijkelijk, u krijgt er gratis tips bij van de gastvrouw en de gastheer, die houden van het contact met hun logés. Oakwood House heeft regelmatig gasten van het nabije Carter Center, een stichting van de oud-president voor het bevorderen van de wereldvrede.

Inman Park is de memory lane van Atlanta. Driehonderd meter van Oakwood House staat een huis waarin aldus de overlevering de geheime formule van Coca-Cola, de trots van Atlanta, bewaard werd in een kelderkluis. Na de glorieperiode was Inman Park een van de eerste tuinwijken van Atlanta een slum voor zwarte dompelaars. Vandaag is het dankzij pioniers als Robert en Judy opnieuw een lieve woonwijk.

De tweede B&B, Houston Mill House (drie kamers), is leuk logement voor managers met heimwee naar hun oude universiteit. Het stevige grijze huis is een deel van de groene campus van Emory University, een bekende medische universiteit (6000 studenten). Emory University ligt in een droom van een suburban area van Atlanta. De prijs per nacht is ietsje hoger dan in Oakwood House, de sfeer een tikkeltje afstandelijker. Je logeert in een zee van bomen en bloemen op 15 minuten auto-afstand van midtown. Houston Mill House ligt vlakbij een pittig commercieel centrum met een dorpse sfeer, small town op loopafstand van een wereldstad.

FRANS CROLS

Oakwood House (tel.001/404-521-9320, 9 am-9 pm), Houston Mill House (tel. 001/404/727-7878). Voor andere B&B-adressen kan u terecht bij The Georgia Department of Industry, Trade & Tourism (tel.001/404/656-3590)

The world of Coca-Cola (Atlanta) In 1886 werd Coca-Cola voor de eerste maal verkocht in een kleine drugstore in Atlanta, als middel tegen hoofdpijn. Vandaag is Coca-Cola een wereldindustrie en rijp voor een eigen museum in downtown.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content