‘Ons bedrijf maakt mensen gelukkig’

WIE

Olivier Lambrecht (51)

WORDT

CEO van de bouwgroep Matexi. Hij volgt Gaëtan Hannecart op, die voorzitter van de raad van bestuur wordt.

WAS

Olivier Lambrecht bekleedde internationale topfuncties bij Accenture, AB InBev, Kraft Heinz Company en Emaar.

WIL

“Zo’n 25 jaar geleden stond Matexi aan de wieg van stadsvernieuwing en duurzame buurtontwikkeling. Inmiddels is het uitgegroeid tot een indrukwekkende organisatie van meer dan 300 hoogopgeleide professionals die werken aan 429 buurtontwikkelingen in België, het Groothertogdom Luxemburg en Polen”, zegt Olivier Lambrecht. “Ik verheug me erop aan de volgende hoofdstukken te mogen meeschrijven en op de groei voort te bouwen.”

Wat zijn de prioriteiten? “Als CEO zal ik eerst focussen op de operationele activiteiten van de onderneming. We hebben onze prioriteiten voor de toekomst heel duidelijk gesteld. Het plan laat voor de komende jaren een omzet van meer dan 400 miljoen euro zien. Om dat te realiseren, zullen we onze lokale projectontwikkelingsteams nog versterken en de expertise in de ondersteunende teams nog vergroten. In 2020 verwierf Matexi nieuwe stedelijke projecten voor meer dan 2000 wooneenheden in onder meer Luik, Brussel, Warschau en Krakau. De pijplijn is daarmee dus goed aangevuld voor de komende jaren.”

“Ik ben ervan overtuigd dat ons bedrijf een belangrijke maatschappelijke rol speelt door mensen gelukkig te maken met de aankoop van een woning en door buurten te verbeteren tot fantastische plaatsen om te wonen”, vervolgt Lambrecht. “Maar een bedrijf is pas duurzaam als het bijdraagt tot relevante maatschappelijke en ecologische doelstellingen én voldoende winst maakt. Het gaat om duurzaamheid.”

VRIJE TIJD

Gezin, vrienden, hardlopen en watersport.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content