Gilles Van Acker, Wouter Vandenbogaerde en Ruben Leus organiseren unieke feesten onder de naam ES&SE. Vorig jaar namen ze deel aan Jonge Bazen, een ondernemersreeks op Kanaal Z. "Onze onderneming ontstond in de wedstrijd Jonge Bazen, waarvoor ik ons inschreef", zegt Wouter Vandenbogaerde. "We waren allemaal deejay en we wilden graag iets uit de grond stampen. Dankzij een workshop van de Jonge Bazen ontwikkelden we een uniek concept: feesten organiseren die de vijf zintuigen aanspreken. ...

Gilles Van Acker, Wouter Vandenbogaerde en Ruben Leus organiseren unieke feesten onder de naam ES&SE. Vorig jaar namen ze deel aan Jonge Bazen, een ondernemersreeks op Kanaal Z. "Onze onderneming ontstond in de wedstrijd Jonge Bazen, waarvoor ik ons inschreef", zegt Wouter Vandenbogaerde. "We waren allemaal deejay en we wilden graag iets uit de grond stampen. Dankzij een workshop van de Jonge Bazen ontwikkelden we een uniek concept: feesten organiseren die de vijf zintuigen aanspreken. We bieden de combinatie van muziek, visueel spektakel, speciale drankjes, geurverstuivers en foamsticks (plastic staafjes die van kleur veranderen als je erin knijpt, nvdr.). Er zijn al zo veel studentenfuiven dat je echt iets bijzonders moet doen om studenten naar je feest te krijgen. Maar met ons zintuigenconcept is dat gelukt. In april organiseerden we ons eerste feest in de Gentse Culture Club. Dat was een groot succes: we verkochten 500 kaarten." Het ondernemerstrio investeerde zelf een paar duizend euro en organiseerde vier kleinere fuiven om de kas te spekken. "Zo verzamelden we voldoende middelen voor ons volgende grote evenement, op 31 januari in de Cherrymoon", zegt Ruben Leus. "Ons eerste evenement organiseerden we in twee maanden tijd. Een hectische periode. We waren er zeker twintig uur per week mee bezig. Dat was lastig, maar ik had het niet willen missen. Ik heb het afgelopen jaar meer geleerd van het bedrijf dan van school. Omgaan met mensen, jezelf verkopen en organiseren: dat leer je niet uit studieboeken. Ik wil later graag zelfstandig worden en ES&SE is voor mij een leerschool." "Wij hebben sinds dit jaar ook het statuut van student-ondernemer. We krijgen veel ondersteuning van de universiteit", bevestigt Gilles Van Acker. "Ze denken mee met onze onderneming, zowel organisatorisch als inhoudelijk en financieel. Ons concept is eigenlijk te uitgebreid om echt winst te kunnen maken. Nu is dat niet zo erg. ES&SE zit nog in de introductiefase. We willen vooral ons publiek uitbreiden en een goede naam opbouwen. Later hopen we daardoor betere deals met clubs en sponsors te kunnen sluiten. Maar van feesten organiseren alleen zullen we niet rijk worden. Daarom bekijken we samen met de universiteit of we zelf geurdispensers kunnen ontwikkelen. Daarvoor zouden verschillende faculteiten samenwerken aansluitend bij het spin-offprogramma van de Universiteit Gent. Dat zou een heel nieuwe uitdaging voor ES&SE kunnen worden."