OMEGA PHARMA VERHOOGT PROGNOSES

Omega betaalt daarvoor 1,5 miljoen euro (60,5 miljoen frank) in contanten en 10,5 miljoen euro (423 miljoen frank) in aandelen. Met de overname haalt het bedrijf een belangrijke concurrent binnen. De groep werd klaargestoomd voor een beursgang, maar een overname door Omega had meer potentiële waarde, beslisten zowel het management als de aandeelhouders.Omega Pharma publiceerde overigens op dinsdag 7 augustus kwartaalcijfers die boven de verwachtingen uitkomen. De prognoses voor dit en volgend boekjaar worden, mede door de overname, verhoogd. Op Euronext Brussel sloot het bedrijf 5,37% hoger, op een nieuw record van 48,80 euro.Ondertussen raakte bekend dat het Nederlandse Megadent een schadeclaim van 2,5 miljoen euro (100,85 miljoen frank) eist van zijn Belgische sectorgenoot Lamoral, dat in oktober 2000 werd overgenomen door Omega. Het geschil gaat terug tot 1998 en heeft betrekking op een overnamecontract. Vandaag, 16 augustus, doet de Nederlandse rechter een uitspraak. Marc Coucke, gedelegeerd bestuurder van Omega, relativeerde het nieuws en stelt dat zoiets inherent is aan de sector.

Omega betaalt daarvoor 1,5 miljoen euro (60,5 miljoen frank) in contanten en 10,5 miljoen euro (423 miljoen frank) in aandelen. Met de overname haalt het bedrijf een belangrijke concurrent binnen. De groep werd klaargestoomd voor een beursgang, maar een overname door Omega had meer potentiële waarde, beslisten zowel het management als de aandeelhouders.

Omega Pharma publiceerde overigens op dinsdag 7 augustus kwartaalcijfers die boven de verwachtingen uitkomen. De prognoses voor dit en volgend boekjaar worden, mede door de overname, verhoogd. Op Euronext Brussel sloot het bedrijf 5,37% hoger, op een nieuw record van 48,80 euro.

Ondertussen raakte bekend dat het Nederlandse Megadent een schadeclaim van 2,5 miljoen euro (100,85 miljoen frank) eist van zijn Belgische sectorgenoot Lamoral, dat in oktober 2000 werd overgenomen door Omega. Het geschil gaat terug tot 1998 en heeft betrekking op een overnamecontract. Vandaag, 16 augustus, doet de Nederlandse rechter een uitspraak. Marc Coucke, gedelegeerd bestuurder van Omega, relativeerde het nieuws en stelt dat zoiets inherent is aan de sector.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content