Oh YazOndergoed met een boodschap

Het ondergoed van Oh Yaz is op het lijf van elke zelfbewuste vrouw geschreven. Oprichter Lore Janssens koos voor een ecologisch materiaal als basis en heeft met ohyaz.com haar eigen webshop.

Wat is de missie van Oh Yaz?

“Oh Yaz wil bewuste vrouwen bijstaan in hun eigen kracht. Dat doen we met ondergoed dat zowel gezond, comfortabel, ecologisch als mooi is. Maar we hebben ook T-shirts met krachtige statements. Onze producten geven vrouwen net die extra power die ze die dag nodig hebben. Vergelijk het met dat ene paar hakken of die ene opvallende lipstick waardoor je je vrijer en zelfverzekerder voelt.”

Wat maakt de producten uniek?

“Klassiek ondergoed is vaak eenzijdig. In een gezond exemplaar voel je je vaak niet lekker of sexy, terwijl een mooi stuk niet comfortabel zit of irritaties veroorzaakt. De producten van Oh Yaz ademen, absorberen en reguleren, en zien er ook nog eens goed uit. Bovendien bevatten ze aan de binnenkant een geheime, persoonlijke boodschap.”

Welk materiaal gebruikt Oh Yaz?

“Initieel wilden we bamboe gebruiken, maar al snel werd duidelijk dat dit materiaal minder ecologisch is dan je zou denken. Na een lange zoektocht kwamen we terecht bij EcoVero, een stof die zacht, huid- en allergievriendelijk, ademend, absorberend en vochtregulerend is. Ze wordt gemaakt van hout en pulp uit duurzame bosbouw. Bijna alle chemicaliën voor de productie worden teruggewonnen en hergebruikt.”

Welke steun krijgt Oh Yaz?

“Tot voor kort werd alles gefinancierd met eigen kapitaal, maar sinds vorige week kunnen we terugvallen op een bulletkrediet van Belfius en Birdhouse. Afhankelijk van de zomerresultaten, overwegen we externe kapitaalrondes in 2022. Naast de gewaardeerde ondersteuning van Birdhouse is er ook de expertise van Annet Sunderman, een gevestigde waarde in mode en stoffen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content