NOG MEER JONG GEWELD

Rialto is een van de meest belovende Belgische vastgoedstarters. Vanuit Londen en Antwerpen ontwikkelt Rialto software as a service voor investeerders en makelaars voor het beheer van commerciële vastgoedportefeuilles. De oprichters, Didier Vermeiren en Nicolas Kint, konden al enkele grote namen binden aan het Rialto-plaform, zoals Mitsubishi Estate en Cushman & Wakefield.

Ook SweepBright van Raphaël Bochner en Yoram Speaker heeft internationale ambities. SweepBright biedt (residentiële) vastgoedmakelaars een mobiele oplossing aan voor het oplijsten en commercialiseren van panden.

Nog in het residentiële vastgoed profileert Vinta van Hendrik Tanghe en Eline Geers zich als “de eerste aankoopmakelaar in ons land die exclusief in opdracht van de koper werkt”. Vinta bepaalt het woonprofiel van de kandidaat-kopers, gaat samen met hen op plaatsbezoek en ondersteunt ze bij het onderhandelingsproces.

In het zog van onder meer Realo en Immozo dingen een rist nieuwe vastgoedsites naar de aandacht van vastgoedmakelaars en huizenjagers. Homelog van Jean-Luc Vanhoutte zet zich in de markt als een gepersonaliseerd zoekinstrument en adviespartner voor de kandidaat-koper of -huurder. Guide2Property van Wendy Geeraert wil het zoekproces voor huizenjagers veel efficiënter maken. “Klassieke vastgoedsites overdonderen de zoeker met honderden panden. Het kost heel veel tijd om die te controleren en 90 procent daarvan blijkt niet relevant te zijn”, luidt het. Op basis van het vastgoedprofiel van de zoeker en met een “uniek algoritme” selecteert Guide2Property alleen de echt relevante panden. Investr van Frédéric Vandenhende richt zich volledig op het aanbod en advies voor kandidaat-vastgoedbeleggers. En de makelaars lanceerden onlangs ook een eigen site. ImmoScoop zal de nieuwe panden van de bijna 130 aangesloten makelaars de eerste maand in primeur publiceren.

In Londen zijn containershops, met als bekendste voorbeeld Boxpark Shoreditch, een opvallend vastgoedfenomeen. Aan de Rijnkaai op het Antwerpse Eilandje opent Convoi van Kim Soeffers binnenkort een gelijkaardig initiatief.

Ook in de pop-upsfeer maakt Het Bolwerk van bijzondere, leegstaande locaties creatieve hubs. In het binnenfort van Fort 5 van Edegem vinden ondernemende geesten multifunctionele zalen, flexplekken en een “innovatiecultuur”. Het Bolwerk maakt deel uit van het coworkingnetwerk Bar d’Office. De initiatiefnemer Bart Scheenaerts opende in april in het kasteel Sterckshof in Deurne een tweede bolwerk. Het derde bolwerk startte ook in april: WoRkpalace in Merksem in samenwerking met Kringwinkel Antwerpen als deel van het Pop-Up Bredabaan-project van de stad Antwerpen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content