Nodig eens een topkok uit

Dave Mestdach Chef film van Knack Focus

Een topkok die bij u thuis een heerlijk feestmaal bereidt? Of een leerzame les in culinaire hoogstandjes in uw eigen keuken? HomeCooking Entertainment serveert het comme chez toi.

Richtprijs voor een driegangenmenu: ongveer 100 euro per persoon (alles inbegrepen). Info: Ronny Vidts, tel. 0478 54 25 60

Bent u het zakenlunchen een beetje beu? Nodig uw zakenrelaties dan eens bij u thuis uit en laat ondertussen een stel gediplomeerde koks zich in uw eigenste keuken exquise maaltijden bereiden. U geniet van topgastronomie in een huiselijke sfeer, zonder dat u zelf de strijd moet aanbinden met potten en pannen en hopeloos ingewikkelde recepten.

De broers Ronny en Dirk Vidts van HomeCooking Entertainment zijn verbaasd dat nog niemand anders met het idee op de proppen is gekomen. Ze zien hun formule immers ook als een antwoord op de strenge alcoholcontroles. “Als je uit eten gaat, hou je het na twee glaasjes wijn best al voor bekeken,” zegt zaakvoerder Ronny Vidts. “Want misschien staat je later op de avond nog wel een alcoholcontrole te wachten. Met deze formule hoef je je daar alvast geen zorgen meer over te maken.” Voor de gastheer en/of -vrouw is dit zeker waar. Maar als u ook uw gasten wilt laten kennismaken met de topflessen uit uw kelder, voorziet u toch maar beter slaapgelegenheid.

Koken met Dirk

Rundcarpaccio met krullen van ganzenlever en parmezaan? Gebakken kreeft met curry en single malt whisky? Een medaillon van zeeduivel met gedroogde tomaten? Of krokant gebakken kalfszwezerik met een mandje van prille voorjaarsgroenten? Het culinaire team van HomeCoocking Entertainment maakt het dus met finesse in uw eigen keuken voor u klaar. Chef-kok van dienst is Dirk Vidts, in een vorig leven zaalmeester van het Sofitel aan de luchthaven van Zaventem. Hij stelt het menu steeds à la carte samen en dit volgens de behoeftes en de beurs van de klant. “Persoonlijk hou ik enorm veel van de Italiaanse en de oosterse keuken,” licht hij toe. “Maar alles is mogelijk. Ik kook trouwens niet alleen. We doen ook een beroep op een aantal jonge, innovatieve koks die we op freelance basis en volgens hun specialiteit inschakelen. Bovendien kunnen we ook samen met de klanten koken, want we willen ook het aspect entertainment uit onze merknaam ten volle waarmaken. En voor echte fijnproevers is dit wellicht een leerzame ervaring.”

Fiscaalvriendelijk feesten

Hoewel HomeCooking Entertainment zich geenszins als evenementenbureau wil profileren, kunnen er op verzoek ook culinaire thema-avonden ineen geknutseld worden. Een popband bij een zomerse barbecue? Of een bedrijfsdiner à la chinoise met attributen en acrobaten? Via moederbedrijf Entertainment Management Consultants – dat zich buigt over zowat alles wat met de entertainmentindustrie te maken heeft – beschikken de gebroeders Vidts over de nodige contacten om dergelijke projecten te realiseren.

Ronny Vidts is ervan overtuigd dat de formule potentieel heeft. Voor 2004 mikt hij op een omzet van ruim 500.000 euro. “Het is zowel voor kaderleden als voor zelfstandigen een erg interessante formule,” stelt hij gedecideerd. “Ze biedt ze niet alleen de kans om zakenrelaties te ontmoeten in een ontspannen sfeer, maar is nog fiscaal aftrekbaar ook.” Kortom: voor menig chief executive officer te lande alweer een excuus minder om het personeel niet eens gulzig te trakteren op een overheerlijk walking dinner in de achtertuin. Gewoon doen.

Dave Mestdach

Terwijl u uw zakenrelaties ontvangt, werkt een stel gediplomeerde koks zich uit de naad in uw keuken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content