Nieuws uit de bedrijven

© istock

Thema vergrijzing

? Bone Therapeutics: moest de geplande kapitaalverhoging van 8 miljoen euro afbreken, omdat het Russische Pharmstandard plots het engagement om te participeren in de kapitaalverhoging niet valideerde. Bone zag een samenwerkingsovereenkomst met de Russen dan ook niet meer zitten. Vers kapitaal blijft wel nodig. Daarom onderzoekt het Waalse biotechbedrijf alternatieve financieringen. Door die financiële behoefte zakte het aandeel terug naar vorige dieptepunten.

? MDxHealth: moest voor de tweede keer in twee maanden een omzetwaarschuwing geven. In november werd de vork van de omzetprognose al verlaagd van 55 à 75 procent groei naar 45 à 55 procent. Tussen Kerstmis en Nieuwjaar ging de voorspelling naar een vork van 10 à 15 procent. Inclusief de eenmalige opbrengst van 12 miljoen euro afkomstig van Exact Sciences betekent dat een omzetgroei van 32 à 37 procent voor 2017 ten opzichte van 2016. De koers incasseerde een stevige dreun.

? Mithra Pharmaceuticals: kondigde een contract met het Tsjechische Adamed aan voor Myring, een vaginale ring voor contraceptie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content