Nieuwe culturen

© K. VAN EXEL

Chiara De Vlieger, de topvrouw van het bruidsmodehuis Marylise & Rembo Fashion, trekt graag naar Azië, droomt van de perfecte work-life balance en gaat nooit meer naar SeaWorld.

Wat was uw grootste avontuur?

“Na mijn middelbaar ben ik met de uitwisselingsorganisatie AFS naar de Dominicaanse Republiek getrokken. Ik heb er een jaar gewoond bij een Dominicaanse familie en Spaans geleerd. Dat was voor een 18-jarige een cultuurschok. Het was zwaar en emotioneel in het begin, maar achteraf bekeken is het het allerbeste wat mij ooit kon overkomen.”

Wat wordt onderschat?

“Het effect van fast fashion op het milieu. Niemand staat erbij stil dat heel dat onlinegebeuren zorgt voor een versnelling van de consumptiemaatschappij. Dat heeft een gigantische impact op het milieu en wat gebeurt er met al die overschotten? Modebedrijven zullen daar eerlijker over moeten communiceren.”

Wat was u beste beslissing?

“De beslissing de productie van onze bruidsmode weer in eigen handen te nemen in Portugal. Dat biedt een enorm voordeel op het gebied van kwaliteit en prijs. We merken ook dat dat gewaardeerd wordt.”

Wat had u nooit verwacht?

“Dat ik voor mijn dertigste twee kinderen zou hebben.”

Wat doet u in uw vrije tijd?

“Ik speel hockey en doe sinds kort aan pilates. Ik reis ook veel, het liefst zo ver mogelijk, om me onder te dompelen in nieuwe culturen. Ik trek graag richting Azië omdat ik dat een heel gastvrije cultuur vind. Het meest onder de indruk was ik van het tempelcomplex Angkor Wat in Cambodja.”

Wat was uw beste investering?

“We gaan het bedrijf verhuizen naar Antwerpen. We hebben een pand gekocht op ‘t Eilandje. De locatie zal ons meer cachet geven als modebedrijf en de bruisende buurt zal ook de werksfeer ten goede komen. We verhuizen in juni.”

Wat is de beste film?

“De film die mij de jongste jaren het meeste is bijgebleven, is de documentaire Blackfish. Die gaat over het vasthouden van orka’s in pretparken en die hele geldmachine die erachter zit. Sindsdien heb ik me voorgenomen nooit meer naar SeaWorld te gaan.”

Waar droomt u van?

“Van de perfecte work-life balance. Dat is heel moeilijk, maar ik droom ervan dat dat voor mij is weggelegd.”

Chiara De Vlieger (30) is bestuurder bij het familiale bruidsmodehuis Marylise & Rembo Fashion Group (MRFG).

Nieuwe culturen
© K. VAN EXEL

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content