Nicolas Colsaerts wil weer greep op zijn carrière

De Brusselse profspeler Nicolas Colsaerts is het ondermaatse presteren goed zat. Op aangeven van zijn coach, Michel Vanmeerbeek, buigt hij zich nu dus over zijn techniek. Colsaerts moet inderdaad zijn grip veranderen. Twee weken geleden speelde hij weer in de Challenge Tour, meer bepaald in de Open des Côtes d’Armor (par 70) en werd vijftiende nadat hij zaterdagochtend (69 65 74 74) het klassement had aangevoerd. In de entourage van Colsaerts was iedereen tevreden. De 69 en 65 kwamen als een grote opluchting.

Colsaerts moet zijn techniek bijschaven. Zijn grip was te strak en moet neutraler worden. Dat heeft zijn coach voor hem uitgestippeld. In zijn stance ziet hij nu twee knuckles van zijn linkerhand, in plaats van drie. Het uiteindelijke doel is meer regelmaat in zijn prestaties brengen. En die te strakke grip belette hem om zijn slagen te beheersen als de adrenaline op de laatste holes kwam meespelen. “In Portugal zag ik hem eens een bal van 150 meter slaan met een wedge”, vertelt zijn adviseur Vincent Borremans. “Gewoon omdat de bal zich in een ietwat natte rough bevond en dat hij in zo’n geval met strakke hand en een zeer verticale swing slaat. In de rough resulteert dat in een flyer. Nicolas was een van de enigen die zijn bal op de laatste holes over de greens sloeg. Nu heeft hij een normalere manier van spelen.”

Coach Vanmeerbeek zei Colsaerts drie jaar geleden al dat hij iets aan zijn grip moest doen. Maar de Brusselaar ging te rade bij Franse lesgevers die zijn grip niet bijstuurden. “Hij verloor zijn balgevoel en speelde het hele voorbije jaar slecht”, zegt Borremans.

In Bretagne was Colsaerts uitgenodigd door de Franse golffederatie en na twee ronden stond hij aan de leiding. “De journalisten kwamen meteen op hem af, maar hij heeft rust en sereniteit nodig. Hij is op de goede weg.” De voorbije maanden trainde Colsaerts drie keer per week met Vanmeerbeek en speelde hij ook veel in Houthalen, waar de Belgische manche van de Challenge Tour wordt gespeeld, de Telenet Trophy van 19 tot 22 juni. Ondertussen liet Vanmeerbeek drie nieuwe clubs maken (6,9 en pitching wedge), zoals wel vaker gebeurt met spelers die hun grip veranderen.

John Baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content