Netwerken en ontspannen

THE NATIONAL GOLF BRUSSELS Het team denkt eraan een groot Europees toernooi te organiseren. © GF

In juni vorig jaar richtten de zakenman Frank Monstrey en zijn echtgenote Petra Noe The National Golf Brussels op. Het parcours werd uitgetekend op de terreinen van de vroegere hippodroom van Sterrebeek en geldt vandaag als een van de meest uitdagende van het land. Op basis van getuigenissen van spelers zette de website leadingcourses.com het parcours zelfs op nummer één. The National Golf Brussels beschikt dan ook over een championship course, een compact parcours van zes holes, een open practice, een Club House en een restaurant-brasserie.

“We hebben nu 850 leden”, zegt sales manager Marielle Deskeuvre. “Zowel Nederlands- als Franstaligen. We krijgen het hele jaar door ook heel wat bezoekers over de vloer, terwijl hier verscheidene commerciële toernooien worden georganiseerd.”

Het team van The National is niet van plan op die eerste lauweren te rusten. Er wordt al verder gedacht, zoals een nieuw parcours met negen holes om te kunnen beantwoorden aan de vraag. Daarnaast wordt eraan gedacht de komende jaren een groot Europees professioneel toernooi te organiseren. In het zakenplan zit ook een groot vastgoedproject: meer dan tweehonderd villa’s en appartementen, en een vijfsterrenhotel met een honderdtal kamers.

The National, dicht bij de NAVO en op een boogscheut van de luchthaven van Zaventem, is dan ook veel meer dan een golfclub. Zo werd onlangs de Business Club geopend, een plaats waar bedrijfsleiders ontspanning en werk kunnen combineren. Het nieuwe concept richt zich tot een vijftigtal bedrijven die telkens twee full memberships op naam krijgen. “De spelers in kwestie zullen het echte clubleven dus kunnen ervaren”, zegt vicevoorzitter Emmanuel Onghena. “Daarnaast kunnen de bedrijven ook wedstrijden organiseren om ondertussen te netwerken. Ze krijgen toegang tot onze wijnclub, waar geregeld grote wijnen worden gedegusteerd. Speciaal voor hen organiseren we dan ook conferenties met gereputeerde sprekers, telkens voor een beperkte groep. Uiteraard zullen ze ook onze infrastructuur kunnen gebruiken voor vergaderingen, en ons hotel voor seminaries.”

Het team van The National is niet van plan op de eerste lauweren te rusten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content