Net voor de stormen

De koude winter beu ? Zoek de warme zon op in Florida. En als toetje kan je een cruise naar de Bahamas maken.

Florida is de ideale winterbestemming. Momenteel schommelen de temperaturen er tussen de 25 en de 30 graden. De vervelende zomerse hoge vochtigheidsgraad ligt nu een pak lager. En pas in april-mei begint de periode van de grote stormen. Als je bovendien weet dat je al vanaf 20.000 frank kan vliegen en zeven dagen in een hotel verblijven (een aanbod van de op Amerika gespecializeerde touroperator Transamerica), waarom dan nog langer twijfelen. Zulk soort reizen gaan echter vaak via een tussenstop (wij proefden voor u vanuit Zaventem een omweggetje via Washington met United Airlines, een vlucht van in totaal 14 uur).

In deze winterperiode moet je wel zo zuidelijk mogelijk gaan. Miami is dan de aangewezen bestemming. Orlando ligt wat noordelijker en is dus iets minder warm, maar met kinderen blijft het natuurlijk een verplichte stop ( Disneyworld weet u wel).

Het kosmopolitische Miami volgens een recente studie van de FBI nog steeds de gevaarlijkste stad van de VS, dus enige voorzichtigheid is wel geboden heeft net als andere grote Amerikaanse steden zijn skyscrapers en zijn drukke downtown. Maar er is ook Miami Beach met een zeer aangename oude wijk : de art deco-wijk. Een reeks mooie gebouwen uit de jaren dertig met schitterende tinten geel, paars, blauw en roze. Even verderop is het strand en de oceaan, ideaal voor surfers. Dit is de trendy buurt van Miami, met allerlei places to be, winkels met designersmode, en bezocht door heel wat mooi volk dat komt om te zien en gezien te worden.

In Miami kan je kiezen voor een gewoon hotel (steeds goed in de VS), maar ook voor de luxe van de Fontainebleau Hilton, een viersterrenhotel met geschiedenis. Gebouwd in ’54 beschikt het over een schitterende gerenoveerde akkommodatie. De Hilton is een geliefkooosde plek voor Hollywood-films : van Goldfinger over Scarface, tot recent The Specialist met Sylvester Stallone en Sharon Stone.

Interessant is het om de A1 volledig af te rijden over de verschillende keys de kleine schiereilandjes beneden Miami. Eindpunt van de rit : Key West, het gezellige stadje dat het zuidelijkste deel is van kontinentaal VS en in het zicht van Cuba ligt. Niet te missen : het huis van de schrijver Ernest Hemingway, nu een museum.

Een trip in Miami kan je altijd koppelen aan een cruise naar de Bahamas. Een driedaagse cruise is het meest aan te raden, langer lijkt eerder saai. Met de M/S Leeward van de Norwegian Cruise Line (NCL) trokken we naar Nassau in de Bahamas (bezoek het onvoorstelbare Atlantis-hotel en casino) en naar een onbewoond eilandje opgekocht door NCL, waar je een hele dag kan verblijven. Een absolute aanrader om een warme vakantie op een relaxte manier af te sluiten.

Art deco wijk en de kust De sterke troeven van Miami.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content