Narai Thai

Een nieuwe Aziatische eettempel in de ‘lekkerstraat’ van Brugge.

Bruggelingen die iets lekkers willen eten, trekken naar de Smedenstraat, waar zich een monocultuur aan betere eetwinkels en restaurants bevindt. Een nieuwkomer is Narai Thai, een comfortabel Thais restaurant van twee verdiepingen met indrukwekkende inrichting en een verzorgde keuken.

Narai Thai is een initiatief van een triumviraat: Stéphane Batsleer, die ook general manager is van het viersterrenhotel Portinari op ‘t Zand en voorheen werkte voor een Belgische bank in Thailand; Vincent Opstal, de man achter het Thaise restaurant L’Orchidée uit Knokke; en Werner Vantorre, die aan de overkant The Grillhouse uitbaat. De drie ondernemers delen hun passie voor Thailand en stapten alle drie in het huwelijksbootje met een Thaise schone. Zij investeerden gezamenlijk in het nieuwe luxerestaurant, dat misschien wel het mooiste Thaise eethuis van ons land is.

Om authentieke Thaise gerechten op het bord te brengen, werd de keukenbrigade geïmporteerd uit Thailand. De koks kregen de opdracht om Thais te koken met respect voor onze tere westerse mondjes. Twee keer per week worden de verse ingrediënten uit Thailand ingevlogen. In Narai Thai wordt gerieflijk getafeld in een hedendaags loungesfeertje met goed verlichte tafels die staan op een vloer, bedekt met koningsrode tapijten. Eten doe je hier te midden van een betoverende omgeving met replica tempeltaferelen, exotische planten rond klaterende waterpartijen en een muur van elf meter lang, gevuld met schitterende aquaria vol hallucinant gekleurde vissen en koraalriffen.

De verzorgd uitgevoerde spijskaart stelt gerechten voor uit de vier hoofdregio’s. Pikante gerechten zijn aangeduid met chili’s, die gaan van één tot drie. Om het wachten te veraangenamen, kregen wij een vakjesbord met vier Aziatische hapjes. Er waren twee voorgerechten: som-tam khung of voorzichtig met chili- en vissaus op smaak gebrachte papajasalade met scampi in bros gefrituurd deegjasje (15 euro) en Narai Speciale of een assortiment Aziatische voorgerechten met bijpassende sausjes, onder meer dimsum gevuld met gemalen krab en varkensvlees, gemarineerde kip in pandalusblad, spiesjes met gemarineerd vlees van kip, varken en krokodil (12,50 euro).

Om zoveel mogelijk verschillende bereidingen te proeven, kozen wij drie hoofdgerechten: phad phet kai of gebakken kippenfilet met milde chilisaus en basilicum (14 euro), nuayang namtok, wat staat voor een ‘waterval van smaken’ van lauw geserveerd lendenribstuk van de grill, op de wijze van het noordoosten, geparfumeerd met munt en koriander (16 euro), en plaa nung kiam boi, of een verrassend lekkere bereiding van gestoomde jonge tarbot met krokante groenten in een frisse bouillon met de aangenaam zure smaak van gepekelde Chinese pruimen en het parfum van Thaise gember en koriander (25 euro).

Het glas werd gevuld met een Château du Prieuré des Mourgues 2002, een soepele rode uit de Languedoc, die niet snel verveelde en op kon tegen de kruidenorgie in het bord (23,30 euro). Narai Thai maakt het mogelijk om op niveau Thais te tafelen en is een aanwinst voor Brugge.

KAART : THAIS RESTAURANT NARAI THAI

Smedenstraat 43, 8000 Brugge

tel. 050 68 02 56

info@naraithai.be, www.naraithai.be

Menu’s: van 38 tot 50 euro. Take away: -10 %

Dagelijks geopend van 12.00 tot 14.30 uur en van 18.00 tot 24.00 uur.

Kader: betoverend, gerieflijk.

Onthaal: op niveau.

Keuken: authentiek Thais, maar aangepast aan onze tere westerse mondjes.

+++ : positief

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content