Na 12 maanden al nummer 1

Hij is amper één jaar aan de slag bij het informaticabedrijf EMC, maar Willem Hendrickx zit al in de zetel van general manager voor de Benelux. Hij leidt een ploeg van 250 mensen.

W illem Hendrickx (34) stapte in 2001 EMC binnen als country manager voor de activiteiten van EMC in Nederland. Nu komen daar nog België en Luxemburg bij. EMC is wereldleider als producent van systemen, software, netwerken en diensten voor informatieopslag. Het bedrijf levert geautomatiseerde opslagnetwerken voor alle types van ondernemingen. “Ook wij hebben het niet makkelijk nu het in onze sector wat minder gaat,” zegt Hendrickx. “Maar ik ben niet bang. Voor ons type van producten zal er altijd een markt bestaan. Ondernemingen hechten overigens meer en meer belang aan hun informatie. We krijgen steeds dezelfde vraag: bedrijven willen de kostprijs van hun ICT-infrastructuur zo laag mogelijk houden.”

Hendrickx, licentiaat handelswetenschappen aan de Ehsal, beklemtoont het belang van onderzoek en ontwikkeling voor EMC. “We investeren wereldwijd ongeveer 1 miljard dollar in onderzoek. We zijn constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten. Dat is ook nodig met concurrenten als IBM en Hewlett-Packard.”

Hendrickx startte zijn loopbaan bij LCI en Xerox, waar hij commerciële functies vervulde. Voor hij bij EMC terechtkwam, was hij vice-president voor Noord-Europa bij het Amerikaanse softwarebedrijf PTC. In totaal werkte hij vijf jaar bij PTC, waar hij zeer snel naar de top doorstootte. “Na een jaar werd ik al verantwoordelijk voor de Benelux,” herinnert Hendrickx zich. “Eigenlijk maakte ik in vijf jaar tijd vijfmaal promotie. Tot ik de kans kreeg om bij EMC te werken. Ik wist dat het niet makkelijk zou zijn, en niet alleen op professioneel vlak. Ik heb een gezin met drie kinderen en als country manager Nederland was ik amper thuis. Alhoewel ik nog altijd country manager ben in Nederland, zal het nu misschien iets eenvoudiger zijn om ook in de week tijd vrij te maken voor mijn gezin.

A.M. [{ssquf}]

Naam: Willem Hendrickx (34).

Wordt: general manager van EMC Benelux.

Hobby’s: gezin.

“Wij zijn constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten. Dat is nodig met concurrenten als IBM en HP.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content