Muziek in alle kamers

Eén centraal controlecentrum voor alle muziek waar u maar wilt in huis… Een droom? Met het Streamium Music Center van Philips kunt u kiezen welke muziek u waar in huis wilt horen.

Je buur zit lekker te ontspannen in de zitkamer, zijn vrouw werkt zich uit de naad in haar kantoor en hun dochtertje laat de dansduivels los in haar kamer. Ze luisteren allemaal naar hun eigen favoriete muziek. Een typische situatie. En je weet dat het bij jou niet anders is. Foute redenering! Bij de buren komt de muziek in de verschillende kamers van éénzelfde bron: de Streamium WACS700 van Philips.

750 cd’s op één harde schijf

Het principe is eenvoudig: je plaatst ergens in huis één centrale unit die de muziek draadloos naar de verschillende ontvangststations stuurt. De centrale unit kan je vergelijken met een klassieke hifiketen die dan is voorzien van een vaste schijf van 40 Gb. Op die schijf kan je 750 cd’s kwijt met een middelmatige weergavekwaliteit en iets minder met een hoge kwaliteit. Elk station in huis kan via wifi de inhoud van de vaste schijf bekijken en de door jou geselecteerde nummers spelen. En dat geldt voor alle leden van het gezin tezelfdertijd.

Dankzij de vaste schijf kan je een virtuele discotheek samenstellen. Daarbij ga je op nagenoeg dezelfde manier te werk als bij een iPod. Je slaat de cd’s (audio-cd’s of mp3- en wma-bestanden) op in het geheugen van de centrale unit (die ze als compressiebestanden bijhoudt) en vindt ze daarna terug, ingedeeld per genre, artiest of titel van een album. Je kunt de WACS700 ook aansluiten op de computer zodat je de muziekbestanden rechtstreeks van de vaste schijf kunt downloaden. En dat alles uiteraard in een handomdraai.

Opgelet voor interferentie

Een van de interessantste mogelijkheden van het systeem is de follow me-functie, waarmee je naar je geliefde muziek kunt blijven luisteren wanneer je van de ene kamer naar de andere loopt. Terwijl je aan de slag bent in je kantoor, luister je naar een compilatie van de Rolling Stones en je beslist om wat te ontspannen in de zithoek met een boek. Dankzij follow me vind je Mick Jagger terug daar waar je hem hebt achtergelaten, zonder ook maar één moment luisterplezier te hebben moeten missen!

Met de WACS700 unit kan je naar de radio luisteren, extra apparatuur aankoppelen, zoals een ‘goeie ouderwetse’ platendraaier en het systeem gebruiken als een eenvoudige cd- en mp3-lezer. Met de broadcast-functie kan je de bestanden van de vaste schijf tegelijk naar de centrale unit en de verschillende stations sturen. Met cd’s die je op de centrale unit afspeelt, is dat echter niet mogelijk. Jammer, want de stations zijn niet uitgerust met cd-lezers…

De centrale unit en de stations hebben een schitterend design en hebben, naar het voorbeeld van een plasmascherm, een hoge decoratieve waarde. De stations zijn behoorlijk vlak en kunnen aan de wand worden bevestigd. Je kunt echter, voor je gaten in de muur boort, eerst beter controleren of het geheel naar behoren werkt: de stations en de centrale unit communiceren immers via wifi en hebben nogal eens last van interferenties van andere apparaten (magnetron, plasmascherm enzovoort). Je kunt tot vijf stations op de centrale unit aansluiten en dus kan je de muziek naar maximaal zes kamers in huis sturen. De centrale unit wordt geleverd met een station (899 euro). Elk extra station kost 299 euro.

Christophe Charlot

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content