Middelgrote adviesbureaus maken digitale vuist tegen Big Four

De cijferadvieskantoren BDO België, Van Havermaet en Vandelanotte richten het gemeenschappelijke dochterbedrijf AI-Gust op, om onder meer de lonen, de verkoopcijfers, het commerciële netwerk en de productiekosten van hun klanten in kaart te brengen. Via artificiële intelligentie zal AI-Gust vergelijkende analyses van een sector maken. Het richt zich op fintechadvies, met een hogere toegevoegde waarde dan het klassieke fiscale en boekhoudkundige werk. AI-Gust profileert zich inhoudelijk en commercieel op de maat van familiale Vlaamse ondernemingen en kmo’s.

AI-Gust wil ook weerwerk bieden tegen internationale organisaties als Deloitte, KPMG, PwC en EY. Die hebben elk apart een grotere digitale input en de financiële draagkracht om big data te analyseren. Sommige advieskantoren in het middensegment werken met extern kapitaal om in digitale systemen te investeren.

AI-Gust, met Tim Bottelbergs (ex-BDO) als CEO, zet de deur open voor andere accountants, softwareleveranciers en financieel experts om zijn financiële en commerciële slagkracht te vergroten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content