Met popcorn aan uw pc

Als u digitale televisie in huis heeft, kunt u uw favoriete films gemakkelijk bestellen. Maar ook via internet krijgt u een mooi filmaanbod. Waar kunt u hiervoor terecht?

De voordelen van digitale tv kent u intussen wel. Er is uiteraard de goede beeldkwaliteit, maar er zijn ook de interactieve mogelijkheden: terugspoelen, opnames programmeren, programma’s herbekijken en films huren. Voor die laatste optie kunt u als analoge kijker ook een beroep doen op internet. Via Telenet PCTV (pctv.telenet.be) krijgt u online toegang tot hetzelfde digitale filmaanbod als Telenet Digital TV. Een gehuurde film kunt u gedurende 24 uur bekijken via Windows Media Player, en de prijzen variëren tussen 2,95 en 4,95 euro. Deze service is echter enkel toegankelijk voor Telenet-klanten (maar u hoeft geen abonnement op digitale tv te hebben): het bedrag voor de gehuurde films verschijnt op de volgende factuur.

iWatch (www.iwatch.be) – de ‘herbekijkdienst’ van VTM – beperkt zich evenmin tot louter digitaletelevisiekijkers. Ook hier vindt u films die u tegen een vaste prijs kunt huren en bekijken in Windows Media Player. Het aanbod is wel vrij beperkt. Betalen doet u onder meer via creditcard of internetbanking.

Andere aanbieders

Bij NiceTimeMovie (www.nicetime-movie.be) troffen wij een groter filmaanbod aan. Hier bekijkt u een gehuurde film eveneens in Windows Media Player. De huurprijzen schommelen meestal tussen 1,99 en 4,99 euro voor 24 uur (sommige films kunt u ook permanent kopen), en u krijgt meerdere betalingsmogelijkheden. Let wel, u moet hier op voorhand credits aankopen. Ook DirectMovie (www.di-rectmovie.be) lijkt op het eerste gezicht een onlinefilmaanbieder, maar het aanbod en de prijzen zijn identiek aan die van NiceTimeMovie.

MeJane (www.mejane.com) is wél een afzonderlijke aanbieder van films. Hier is het gamma nog uitgebreider. U krijgt er verschillende betalingsmogelijkheden, en u dient eveneens eerst credits aan te kopen. De huurperiode – één of twee dagen – varieert naargelang van de film. Voor de meeste films betaalt u tussen 2,99 en 4,99 euro, en sommige kunt u ook kopen.

Daarnaast is er nog Videoclub Carrefour (videoclub. carrefour.eu), waar u eveneens terechtkunt voor het huren van een filmpje. Het aanbod valt ietwat tegen, maar u hoeft er geen credits te kopen (u betaalt gewoon per film met uw kredietkaart). De huurperiode is sowieso 48 uur, en de prijzen schommelen tussen 2,99 en 4,99 euro (sommige films zijn ook hier te koop). Let wel, voor het gebruik van Videoclub Carrefour moet u eenmalig een aparte applicatie downloaden en installeren.

Door Roel Van Espen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content