Met de vlam in de pijp

Wytze Rauwenhoff werd vorig jaar aangesteld als regional salesmanager voor de Benelux en Frankrijk bij Transporeon. Een jaar later is hij in die functie doorgegroeid tot salesmanager West-Europa.

Vanuit Turnhout blikt Wytze Rauwenhoff terug op de voorbije 365 dagen. “Die waren nogal hectisch, al zeg ik het zelf. De uitdaging was om vijf nieuwe klanten te werven in de Benelux en Frankrijk. Daar zijn we alleszins in geslaagd want er zijn er het afgelopen jaar tien bijgekomen. Ondertussen ben ik ook verantwoordelijk voor Scandinavië en Groot-Brittannië. Ik mag dus zonder overdrijven zeggen dat we in de voorbije twaalf maanden de vlam in de pijp hadden, om het met een logistieke term uit te drukken.”

Transporeon bestaat nu zeven jaar en is doorgegroeid tot een belangrijke speler op de markt voor e-logistics door het aanbieden van een elektronische link tussen verladers en hun vervoerders. “De modules van ons TISYS®-systeem zijn succesvol, zoals blijkt uit de vraag van onze klanten. Het is trouwens op hun aanvraag dat we onze buitenlandse activiteiten verder hebben uitgebouwd.”

In juni 2007 opende Transporeon zijn kantoor in Turnhout. “Ik woon in Vosselaar, dus dat ligt handig vlakbij. Mijn opdracht was nieuwe klanten aantrekken uit de sector van de verladers en vervoerders. Die taak is vervuld, maar het aantrekken van nieuwe medewerkers verloopt minder vlot. Na acht maanden hebben we afscheid moeten nemen van onze vertegenwoordiger in Frankrijk. Het is in deze sector niet zo evident om goede mensen te vinden. We verkopen dan ook geen suikerklontjes of pc’s. We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe accountmanagers, hoewel we voor de Franse markt al iemand gevonden hebben. Bovendien heb ik ook personeel aangenomen om de verkoopdiensten te ondersteunen.”

Transporeon heeft ook een nieuw product ontwikkeld, waarvan Wytze Rauwenhoff veel verwacht. “Het betreft het Carrier Exchange Platform, een systeem waarmee verladers sneller en makkelijker in contact kunnen komen met vervoerders. Verladers kunnen door die module sneller en makkelijker groepen vervoerders vinden. Dankzij het Carrier Exchange Platform vinden ladingen die in het verleden bleven staan, nu toch de juiste vervoerder.”

Wytze Rauwenhoff ziet in de komende 365 dagen Transporeon verder groeien. “In de Benelux en Frankrijk loopt het als een trein, nu gaan we ons concentreren op Groot-Brittannië en Scandinavië.

Ondanks mijn goedgevulde agenda vind ik af en toe nog tijd om mijn hobby’s, tennis en golf, te beoefenen. De oldtimer hier voor de deur bewijst dat ik ook mijn derde grote passie nog niet in de steek heb gelaten.”

Wytze Rauwenhoff

IS: salesmanager West-Europa bij Transporeon

VRIJE TIJD: tennis, golf, oldtimers

JST

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content