MEET-ME

MACINTOSH.

Meet-Me van Sagem, dat in nauwe samenwerking met Apple is ontwikkeld en in België door het Gentse Axio Systems wordt gedistribueerd, is een omvattend videoconferentiepakket voor Macintosh. Afhankelijk van de gewenste beeldkwaliteit kost het 60.000-70.000 of ca. 110.000 frank. De hardware omvat een H.320-code-kaart, een ISDN-insteekkaart en een telefoonset met kabel. Als camera’s kunnen de Quickcam van Connectix (6600 frank) of de draaibare Flexcam (Pro) van VideoLabs (20.000 tot 25.000 frank) dienen.

Telefoon en camera worden via software gestuurd. De Easy Transfer Light-module maakt verzenden en ontvangen van bestanden mogelijk van een verwijderde Macintosh tijdens de videoconferentie.

Met het Whiteboard kan u op het scherm werken als met markers op een echt bord. Bijkomende functionaliteit wordt geboden door de presentatiemodule, die het mogelijk maakt presentaties te geven op afstand. Commentaren geven op de presentatie is mogelijk door middel van een annotatiefunctie op het scherm. De presentatie zelf kan afkomstig zijn uit Microsoft Powerpoint of Adobe Persuasion. Het Whiteboard importeert immers in een formaat dat door elk grafisch pakket voor de Macintosh ondersteund wordt.

In tegenstelling tot het InPerson-systeem van Silicon Graphics waar dit pakket sterk op lijkt is het Whiteboard echter een aparte applicatie. De gebruiker moet alle bestanden eerst in het Whiteboard inladen om vervolgens deelnemers aan een videosessie annotaties te kunnen laten maken. Apple heeft er wel voor gekozen om alle documenten die geopend, bewaard of gewijzigd worden altijd automatisch door te zenden naar de andere deelnemers. Die kunnen bestanden dan opslaan op hun lokale computers, ze bewerken enzovoort.

De oplossing oogt echter minder elegant dan de MindShare-omgeving op de (veel duurdere) Indy-stations van Silicon Graphics, die bestanden naadloos op mekaar laat inspelen.

Van Meet-Me is een software-only “Light”-versie op komst, die 400-500 dollar zal kosten en zal werken volgens de QCIF-standaard (onderdeel van H.320) in vensters van 176 bij 144 pixels. Met een ISDN-kaart erbij zal het pakket tussen 35.000 en 40.000 frank gaan kosten.

MEET-ME LIVESESSIE OP DE POWERMAC 8100 Shared Whiteboard, file transfer en videoconferentie op één scherm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content