MEER ECONOMIE

Pirouettes op redacties.

De Vlaamse financieel-economische pers leeft; de boom op de beurzen, de nieuwe introducties, de ondernemingslust van Vlaanderen, zij helpen. Guy Clémer, ex-hoofd van de VEV-Studiedienst, versterkt de Trends-redactie. Roeland Byl, ex- Personeelsgids ( VUM), volgt vanaf nu voor Trends de sectoren chemie en voeding.

In het najaar verschijnt naast de Vlaamse en de Franstalige Trends ook Trends International, een maandblad over de Belgische financiële en bedrijfswereld in het Engels, bestemd voor buitenlanders in België en de exportmarkten. Op 17 september verschijnt samen met Trends het Cash!98 Jaarboek, een gids voor uw persoonlijke financiën die ook bij Knack, Belgian Business & Industrie en Le Vif/L’Express zal steken. Trends Review start glansvol zijn tweede jaar. Intranet van Trends wordt herdoopt tot e-Trends en komt vanaf oktober zesmaal in plaats van viermaal op de markt. Begin 1999 verschijnt ons nieuwe maandblad Business, geboren uit Belgian Business & Industrie.

Trends en De Tijd starten samen en rond de jaarwisseling, met Kanaal Z, financiële berichtgeving op de beeldbuis voor een brede doelgroep. Kanaal Z heeft dezelfde opbouw als de regionale tv-stations: het nieuwsblok zit in een draaimolen en wordt ettelijke malen per dag uitgezonden.

Ook bij de confraters is er beweging onder het motto “investeren terwijl het goed gaat.” De Tijd, de oplage klom in het tweede kwartaal tot 46.033 exemplaren (tegen 38.120 in de vergelijkbare periode van 1997), versterkt de redactie met Renaat Schrooten (ex- De Morgen), Roland Legrand en Bert Brouns. Legrand en Brouns waren bij het persagenschap Belga respectievelijk coördinator economie en verantwoordelijke voor de verslaggeving over telecommunicatie. Roland Legrand vervoegt de financiële cel, Bert Brouns zal zich toespitsen op nieuwe media en informatica. Op 4 september start de Tijd met ” Kmo-Tijd“, een wekelijkse bijlage. Luc Van Hecke, hoofdeconoom van De Tijd, die wekelijks een grote zaterdagbijdrage schreef, wordt chef van een internationaal analistenteam van KBC Securities.

Ook de niet-gespecialiseerde kranten sleutelen aan hun financieel-economische berichtgeving: Pascal Dendooven (ex-Tijd, ex- De Morgen) vertrekt naar De Standaard, waar Luc Coppens recentelijk chef-economie is geworden; De Standaard heeft plannen om begin volgend jaar uit te pakken met een “extra product” voor zijn economie-verslaggeving. Hoofdredacteur Yves Desmet van De Morgen wil voorlopig niet meer kwijt dan dat “er voor economie bij ons zowel een verruiming in de breedte als in de diepte in de maak is, vanaf oktober.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content