‘Meer begeleiding in cybersecurity’

WIE

David Moens (43)

IS

Head of channel & marketing Belux bij Trend Micro, de wereldwijde marktleider in cyberbeveiliging.

WAS

David Moens begon zijn carrière in de bankwereld. Na enkele jaren maakt hij de overstap naar Tech Data. In 2014 werd hij channelmanager bij Check Point, een rol die hij tot voor kort ook bij Palo Alto Networks vervulde.

WIL

Sinds mei 2022 is Moens aan de slag bij Trend Micro. Hij stuurt het channel- en marketingteam in België en Luxemburg aan. “Je merkt dat er bij veel klanten vraag is naar informatie en kennis”, zegt Moens. “Zeker sinds de impact van covid-19 is een goede begeleiding in cybersecurity heel belangrijk geworden. Daarom willen we de partners niet alleen reactief benaderen, maar ook proactief. In plaats van met hetzelfde verhaal naar elke partner te stappen, bekijken we op basis van hun individuele sterke en te ontwikkelen punten hoe we ons aanbod op een waardevolle manier aan hun portfolio kunnen vasthaken.”

Een belangrijk onderdeel in die evolutie is Trends Micro One, een platform voor cybersecurity waarbij steeds meer partners van het ecosysteem zich aansluiten. “We beseffen dat Trend Micro niet de enige speler op de markt is”, benadrukt Moens. “Trend Micro One zorgt daarom voor een bredere koppeling naar het ecosysteem. We willen de oplossingen van klanten niet zomaar overboord gooien, maar een open platform bieden waarop ze hun producten kunnen plaatsen en waarmee ze snel een beter begrip van hun cyberrisico’s zullen krijgen.”

VRIJE TIJD

“Veel van de weinige vrije tijd gaat naar mijn drie kinderen. Daarnaast probeer ik weer regelmatig te lopen om het hoofd vrij te maken. Dat geeft me energie. Voorts ben ik een grote sportliefhebber en houd ik ervan goed te tafelen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content