‘Meedenken met nieuwe vormen van mobiliteit’

WIE

Olivier Gelas (52)

IS

Managing director bij Kia Belux

WAS

Olivier Gelas heeft meer dan een kwarteeuw ervaring in de autosector. Hij begon zijn carrière bij Renault Trucks en bouwde zijn loopbaan daarna uit als countrymanager bij Toyota Motor Europe. Hij bekleedde later dezelfde functie bij Stellantis (het voormalige Fiat-Abarth). Uiteindelijk trad hij in 2011 in dienst bij Ford Motor Company, waar hij verschillende verkoop- en marketingfuncties bekleedde in Brussel en Keulen. Gelas leidde Ford de afgelopen jaren naar de leiderspositie op de Belgische markt. Hij kreeg er verschillende onderscheidingen voor. Zijn laatste functie was die van director Commercial Vehicles bij Ford.

WIL

Olivier Gelas neemt de functie van managing director bij Kia Belux over van Marc Vanden Kerkhof, die de organisatie verlaten heeft. Het Koreaanse merk kan terugblikken op drie jaar van ononderbroken groei. Het marktaandeel steeg van 2,7 procent in 2019 naar 3,5 procent in 2021. Gelas: “Onder meer dankzij de onlangs gelanceerde elektrische EV6 en de gloednieuwe, in Europa ontworpen en geproduceerde Sportage, die nu ook als hybride en plug-inhybride beschikbaar is, staat het merk sterk om nog verder door te groeien. Reken daarbij ook nog een nieuwe Niro, die als hybride, plug-inhybride en full electric in de startblokken staat, en we hebben goede redenen om aan te nemen dat het positieve momentum zal bestendigd worden.”

“Net als bij veel andere merken zit de groei in het koolstofarme segment. We denken meer aan nieuwe en gevarieerde vormen van mobiliteit. Enkel focussen op de klassieke wagen lukt niet meer voor wie zich in de markt wil verankeren.”

VRIJE TIJD

“Alles met auto’s.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content