Mathias Miedreich Een Duitse CEO voor Umicore

De Duitser Mathias Miedreich wordt de nieuwe CEO van Umicore. Miedreich is nu nog lid van het directiecomité van de Franse fabrikant van auto-onderdelen Faurecia. In het vierde kwartaal neemt hij de fakkel over van Marc Grynberg, die na dertien jaar afzwaait als CEO.

Miedreich is sinds begin 2019 bij Faurecia de executive vice president van de afdeling Clean Mobility. Die genereert 3,8 miljard euro omzet en telt ruim 20.000 werknemers in 80 vestigingen.

“We hadden de lat heel hoog gelegd om een waardige opvolger te vinden voor Marc. We zijn ervan overtuigd dat Mathias heeft wat nodig is om Umicore met succes te leiden in de volgende fase van zijn ontwikkeling”, zegt Umicore-voorzitter Thomas Leysen, die van 2000 tot 2008 CEO van de groep was. “We waren onder de indruk van Mathias’ trackrecord, maar ook van zijn persoonlijkheid en zijn menselijke kwaliteiten. Hij heeft aandacht voor technologie én voor mensen.”

Miedreich is geboren in 1975. Hij begon zijn carrière als consultant bij KPMG. Daarna stapte hij over naar de autosector, waar hij ruim twintig jaar ervaring opdeed in leidinggevende functies in Europa en Azië. Dat hij jarenlang in China heeft gewerkt en een mondje Chinees spreekt, is mooi meegenomen, merkt Leysen op. Voordat Miedreich in 2013 bij Faurecia startte als vice president Strategy & New Technologies van de divisie Clean Mobility, werkte hij bij Siemens en Continental.

Grynberg en Miedreich zullen samenwerken “om een vlotte overdracht van het leiderschap te verzekeren”. Grynberg treedt in 2023 allicht toe tot de raad van toezicht van Umicore. “Dat zou ervoor zorgen dat Marcs ongeëvenaarde kennis van Umicore en zijn markten, alsook zijn strategische inzichten, ter beschikking van de onderneming blijven”, besluit Leysen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content