Marlin stapt in iBanFirst

© Reuters

Het Frans-Belgische iBanFirst heeft 200 miljoen euro opgehaald bij het Amerikaanse Marlin Equity Partners, meldde de zakenkrant De Tijd vorige week. IBanFirst, dat in 2013 is opgericht in Frankrijk maar zijn hoofdkwartier in Brussel heeft, biedt onlinebetalingsdiensten aan voor de bedrijvenmarkt. Bedrijven voeren er bijvoorbeeld internationale betalingen uit in alle valuta en dekken er valutarisico’s af.

De nieuwe investeerder, het Californische Marlin Equity Partners, is een investeringsfonds dat 7,5 miljard dollar beheert en al in meer dan 180 bedrijven investeerde. Deze vierde kapitaalronde is een grote sprong voorwaarts voor iBanFirst. De vorige drie rondes waren samen goed voor 46 miljoen euro. Vorig jaar haalde het bedrijf van CEO Pierre-Antoine Dusoulier nog 21 miljoen euro op. De eerste investeerder was het Franse techicoon Xavier Niel in 2016. In de tweede ronde, twee jaar later, stapten ook de durfkapitaalfondsen Serena en Breega in het bedrijf.

Tussen de ronde van 21 miljoen van vorig jaar en de huidige van 200 miljoen ging het goed vooruit. Het bedrijf opende een nieuw kantoor in München en een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Tunis, de hoofdstad van Tunesië. De afgelopen vier jaar groeide het team van 16 tot meer dan 250 mensen. Het nieuwe kantoor in München past in het groeiende belang van de Duitse markt voor het bedrijf. Er zijn ook plannen om naar Centraal- en Oost-Europa uit te breiden, liet het bedrijf weten. IBanFirst is ook op zoek naar strategische partnerschappen en overnamedoelen, onder meer in het Verenigd Koninkrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content