Marleen Vaesen bestuurder bij Boerenbondholding

© K.DUERINCKX

Marleen Vaesen, de CEO van het lingeriebedrijf Van de Velde, wordt vanaf september onafhankelijk bestuurder bij MRBB, de financiële holding van de Boerenbond.

De benoeming werd goedgekeurd tijdens de algemene vergadering van MRBB op 28 juni. Marleen Vaesen (61) wordt onafhankelijk bestuurder in opvolging van Luc Cardinaels (70). De Limburger uit het VKW-netwerk had vorig jaar al de leeftijdsgrens bereikt, maar bleef een jaar langer vanwege de pandemie.

“Er is geen twijfel dat haar zeer uitgebreide industriële en bestuurlijke ervaring een zeer waardevolle aanvulling vormt van de raad van bestuur”, reageert Marc Wittemans, de gedelegeerd bestuurder van MRBB. Vaesen wordt de tweede vrouw in de raad van bestuur, naast voorzitster Sonja De Becker (54), ook voorzitster van de Boerenbond.

Marleen Vaesen werkte lang bij Procter & Gamble (1982-1999) en Sara Lee (1995-2011). Bij dat laatste bedrijf was ze onder meer wereldwijd verantwoordelijk voor het merkenbeleid van Douwe Egberts-koffie. Eind 2012 werd ze CEO bij de groenteverwerker Greenyard. Sinds eind 2018 is ze de CEO van de beursgenoteerde lingeriemaker Van de Velde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content