Marktleider in computerverhuur, maar…

Drie jaar geleden stroomden de pc-bestellingen vanzelf binnen, nu kan KTCR maar overleven dankzij de geldschietende moederholding. Of hoe ‘marktleider in computerverhuur’ geen benijdenswaardige titel is.

“We hoeven ons niet echt zorgen te maken over ons bedrijfsresultaat. We zitten in de comfortabele positie dat onze Nederlandse moederholding Kender Thijssen Holding BV het verlies bijpast.”

Het moet een bijzonder geruststellende gedachte zijn voor Patrik Lauwereys, business manager van Kender Thijssen Computer Rentals ( KTCR) uit Boortmeerbeek. Samen met Ben Van Geet, marketingmanager en de rest van het dertienkoppige team probeert hij het tij te keren bij de marktleider in de verhuur van computers, printers, beamers, copiers, plasmaschermen en aanverwanten. Met klanten gaande van kleine KMO’s tot Proximus, Belgacom, ING, KBC, Bekaert en het Europees Parlement vist KTCR in een heel diverse vijver.

“1999 en 2000 waren topjaren met een omzet van respectievelijk 2,56 miljoen en 3,21 miljoen euro,” aldus Lauwereys. In 1999 maakten we 316.000 euro winst; het jaar nadien 262.000 euro.” Maar in 2001 kwam de terugslag: de omzet viel terug naar het niveau van 1999, en er was 243.000 euro verlies. 2002 was vergelijkbaar en de vooruitzichten voor 2003 zijn evenmin fantastisch.

Lauwereys en Van Geet hopen vooral dat de nieuwe initiatieven binnen de verkoop- en marketingploeg vruchten zullen afwerpen. Van Geet: “Vorig jaar lanceerden we onze verhuurwebsite en op 1 augustus 2003 hebben we samen met HP een speciale HPrent-website gelanceerd. FaKTory Outlet, de overzichtsbrochure met alle tweedehandse computermateriaal, werd geprofessionaliseerd en wordt op 17.000 exemplaren verspreid.”

Maar ook met de verkoopploeg moest het anders. Lauwereys: “In het verleden waren wij een bedrijf dat niet naar buiten moest om te verkopen. De orders stroomden binnen. Nu moeten we de deur uit om de klanten te bewerken. Dat vereist een heel andere ingesteldheid.”

Het meest verwacht de business manager echter van een eventuele reorganisatie (lees: fusie) van KTCR met Kender Thijssen ICT Solutions uit Dendermonde. Met zijn dertig medewerkers levert die zustervestiging heel wat diensten aan KTCR en neemt ze de onderhoudscontracten met de klanten voor haar rekening.

Jean-Paul Wydoodt

“Vroeger stroomden de bestellingen binnen, nu moeten we de deur uit op zoek naar klanten. Dat vereist een heel andere instelling.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content