Marktbouwer

Tot dusver teerde het taaltechnologiebedrijf Language & Computing (L&C) uit Zonnegem vooral op projecten van de Europese Commissie, nu wil het meer inkomsten uit commerciële contracten. Een taak voor Eric Bartholomeus

Het Oost-Vlaamse L&C is een wereldleider in natuurlijke taaltechnologie. Het bedrijf ontwikkelt technologie die de computer in staat stelt om te begrijpen waar u het in gewone taal over heeft. Dat gebeurt op basis van een kennisbank. L&C ontwikkelde die kennisbank voor de medische sector. “Vanaf 2003 komen er wellicht andere domeinen bij,” kondigt vice-president verkoop en marketing Leo Van Geyt aan.

Om de medische markt warm te maken voor L&C-technologie trok het jonge bedrijf, opgericht in april 1998, Eric Bartholomeus (52) aan als senior business development manager Europe. De ingenieur scheikunde begon zijn carrière tijdens de eerste oliecrisis bij het Amerikaanse Abott Diagnostics. Hij verkocht er roboticasystemen voor de medische sector en was een van de eerste werknemers in Europa van de huidige gigant. Nadien pionierde hij in de verkoop van diagnostische apparaten voor Becton Dickinson. Voor Anaquest verhandelde hij anesthesieproducten in de Benelux en vervolgens in de VS. Terug in België, werkte hij even als zelfstandig consultant voor hij begon bij het jonge Eonic, dat technologie ontwikkelt om processors krachtiger te maken door ze aan elkaar te linken. Toen de technologiecrisis toesloeg, werd Eonic verkocht aan Windriver en stapte Bartholomeus over als internationaal salesmanager naar dotcom Mediamine.

En nu is er L&C. Bartholomeus: “Terug in een technologie waarvan de markt de mogelijkheden nog niet kan inschatten. Ik moet de klanten overtuigen van het potentieel. Dat kan zowel door de eindgebruikers (artsen en ziekenhuizen), als door de leveranciers van IT-systemen aan de medische sector te bespelen. De trend naar elektronische verslaggeving ondersteunt de marktontwikkeling. Ook de consolidering in de farmaceutische sector is een pluspunt. De grote spelers weten niet meer welke kennis ze in huis hebben en waar die te vinden. Wij helpen die te ontginnen.”

D.K. [{ssquf}]

Naam: Eric Bartholomeus (52).

Wordt: senior business development manager Europe van Language & Computing.

Hobby’s: fitness, zeilen.

“Terug in een technologie waarvan de markt de mogelijkheden nog niet kan inschatten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content