Manon De Roey maakt indruk

Ze blijft klimmen in de hiërarchie bij de vrouwen. Manon De Roey werd vorige zondag vijfde in de Tsjechische Open. Daarmee pakte de 28-jarige Antwerpse speelster al de derde topvijfplaats in de Ladies European Tour van het seizoen 2020. Vorige winter werd ze tweede in de Australische Open en vierde in de Open van Zuid-Afrika. Dankzij die sterke prestaties staat De Roey nu op de tweede plaats in de Road to Costa del Sol, het algemene Europese klassement van het jaar.

“Manon gaat er elk toernooi op vooruit”, zegt haar coach Jérôme Theunis. “Haar spel wordt almaar completer en ze heeft ook zelfvertrouwen gevonden. Vandaag heeft ze een van de beste slagen van het vrouwencircuit. Ze heeft ook de juiste mentaliteit: altijd blijven knokken en aanvallend spelen. Als ze die lijn doortrekt, kan het niet lang duren vooraleer ze haar eerste titel binnenhaalt. Ik weet zeker dat Manon het potentieel heeft om mee te spelen in de Amerikaanse LPGA Tour.”

In de Tsjechische Open maakte Manon alvast indruk. Niet het minst met een onwaarschijnlijke albatros: een bal binnen met twee slagen op een par 5.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content