Manon De Roey is op dreef

MANON DE ROEY De Belgische nummer een bij de dames. © GET

Bij het grote publiek blijft ze wat in de schaduw van Thomas Pieters, Thomas Detry en Nicolas Colsaerts. Het neemt niet weg dat Manon De Roey in een puike groeicurve zit. De 29-jarige Antwerpse begon heel sterk aan het nieuwe seizoen met twee uitstekende prestaties in Australië: negende in het toernooi van Bonville en vooral tweede in het toernooi van Dubbo. “Ze wordt in alle onderdelen van het spel almaar beter”, zegt Jérôme Theunis, die De Roey begeleidt voor het korte spel en vooral de putting. “Manon is krachtig en atletisch, ze werkt hard en is plichtbewust. Ze pikt heel snel tips en raad op. Volgens mij heeft ze het potentieel om snel een plaats in de top honderd van de wereld te veroveren. Op langere termijn kan ze zelfs haar kans wagen in het Amerikaanse circuit.”

Manon De Roey werd geboren in Antwerpen en trok op haar elfde al naar de greens. In de jeugdreeksen grossierde ze in overwinningen als lid van Rinkven. Na de Topsport School in Hasselt, die al meer kampioenen afleverde, trok ze naar de Verenigde Staten, waar ze aan de Universiteit van New Mexico haar studies combineerde met golfen.

In 2015 zette De Roey de stap naar de professionals. Sindsdien blijft ze vooruitgang boeken, zoals ze de jongste maanden onderstreept met uitstekende prestaties in de Ladies European Tour, de eerste afdeling in Europa voor dames. En ze heeft haar limiet nog lang niet bereikt. “Mijn coach, Michel Vanmeerbeek, zorgde ervoor dat ik een grote stap vooruit kon zetten door mijn swing lichtjes te wijzigen: die is nu eenvoudiger en doeltreffender”, legt de Antwerpse uit. En dat is te zien aan haar statistieken.

Op het parcours van Dubbo kwam De Roey vorige week heel dicht bij haar eerste overwinning op het hoogste niveau. Voor de afslag van de laatste ronde voerde ze het klassement aan met vijf punten voorsprong, maar dan ging het verkeerd met vier bogeys op de laatste vijf holes: een combinatie van druk, stress en pech.

Het neemt niet weg dat de Belgische nummer één bij de dames heel ambitieus naar de toekomst kijkt, met de blik op deelname aan de grootste toernooien en een kwalificatie die zo goed als binnen is voor de Olympische Spelen van Tokio in augustus. Maar eerst wordt ze de trekpleister voor de nieuwe Belgische manche van de Ladies European Tour, van 29 tot 31 mei op de Golf de Naxhelet in Wanze.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content