‘Makelaardij moet de krachten bundelen’

In april 2021 maakte Bart Van Delm de overstap van het technologiebedrijf Rombit naar Hillewaere Groep, een groepering van drie dienstverlenende bedrijven: Hillewaere Vastgoed, Hillewaere Verzekeringen en Hillewaere Hypotheken. Als algemeen directeur van Hillewaere Vastgoed rapporteert Van Delm aan oprichter en groeps-CEO Roel Druyts.

Voor zijn periode bij Rombit was Bart Van Delm elf jaar actief in de vastgoedmakelaardij. Hij begon zijn carrière als inkoopmanager bij het makelaarskantoor ERA Immo Noord. Tussen 2013 en 2017 was hij er bestuurder en vennoot. Twee maanden voor Bart Van Delm aan de slag ging bij Hillewaere Vastgoed, nam de zakenbank Rothschild & Co een meerderheid in Hillewaere Groep.

Heeft dat meegespeeld in uw beslissing om terug te keren naar het vastgoed?

BART VAN DELM. “Roel had me tijdens de sollicitatiegesprekken op de hoogte gebracht. De deal zat toen al in een vergevorderde fase. Hij stelde met dat vooruitzicht een managementteam rond zich samen. Het was voor mij een reden te meer om de stap te zetten, omdat de intrede van Rotschild ons groeipotentieel vergroot.”

Wat is het belang van de meerderheidsparticipatie van Rotschild?

VAN DELM. “De toekomst van de makelaardij, of het nu gaat over verzekeringen of over vastgoed, ligt in het bundelen van krachten, in het consolideren van kantoren tot netwerken. Zo kun je processen optimaliseren en ondersteunende activiteiten centraliseren. Met een partner als Rothschild & Co aan boord hebben we meer slagkracht om dat waar te maken. Het is de ambitie van de meerderheidsaandeelhouder de weg naar schaalvergroting voort te zetten. Een belangrijk deel van mijn job is ervoor te zorgen dat onze organisatie klaar is voor die transitie.”

Hoe vordert de expansie van Hillewaere Vastgoed?

VAN DELM. “Tegen 2025 willen we ons netwerk uitbreiden van elf naar vijftien à twintig vastgoedkantoren. Het is ook onze ambitie om in heel Vlaanderen actief te zijn. Begin dit jaar hebben we een kantoor in Wilrijk geopend. Er staat ook een kantoor in Genk in de steigers.”

U bent niet de enige makelaarsgroep met groeiambities. Voelt u de concurrentie van bijvoorbeeld Heylen, ERA en Dewaele?

VAN DELM. “Omdat wij vooral op het hogere marktsegment mikken, komen wij die spelers niet zo vaak tegen. De gemiddelde verkoopprijs van onze panden is 550.000 euro. Onze expansiepolitiek verschilt ook van die van onze concurrenten: we willen niet in elke gemeente een kantoor openen.”

Vindt u gemakkelijk mensen?

VAN DELM. “De war on talent speelt ook in onze sector, maar ik ben toch aangenaam verrast door de kwaliteit van de kandidaten, zeker in de regio’s waar we nu al sterk staan. Meer aan de rand van ons werkgebied is het lastiger om sterke medewerkers aan te trekken, omdat onze naambekendheid er minder is. Employer branding is een van de pijlers van ons strategisch businessplan. We hebben vorig jaar de Hillewaere Academy opgestart waarin we onze medewerkers nieuwe vaardigheden aanleren en ze de nodige kennis van wijzigende regelgeving bijbrengen.”

Met een partner als Rothschild & Co aan boord hebben we meer slagkracht.

Bart Van Delm

Is: algemeen directeur van Hillewaere Vastgoed

Vrije tijd: gezin en tennis

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content