Makelaar Wilink neemt Alliance-Bokiau over

De verzekeringsmakelaar Wilink neemt zijn sectorgenoot Alliance-Bokiau over, die vooral in Brussel en Wallonië actief is. Alliance-Bokiau telt 40 medewerkers, die meer dan 20.000 klanten bedienen. Het bedrijf was deels in handen van de Luikse intercommunale Nethys en maakte de voorbije jaren een moeilijke periode door.

De overname versterkt de activiteiten van Wilink Insurance in het zuiden van het land. De Franse groep LFPI nam vorig jaar een participatie van 51 procent in Wilink. Met de steun van haar nieuwe aandeelhouder wil de groep een actieve rol spelen in de consolidatie van de verzekeringsmakelaardij in België. LFPI is vooral actief in vermogensbeheer en private equity, en is geassocieerd met de Franse zakenbank Lazard.

Wilink heeft 90.000 particuliere klanten en 20.000 kmo-klanten. De onderneming heeft een netwerk van 23 kantoren en ongeveer 130 subagenten. Ze profileert zich als een one-stopshop in financieel advies, waar klanten terechtkunnen voor bankdiensten, leningen, verzekeringsproducten, beleggingen en vastgoedinvesteringen. Eerder nam Wilink ook al het Brusselse makelaarskantoor Real Life over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content