MAITRE D’HOTEL

U zoekt een uitstekende kok ? Klop eens aan bij Horeca Selectie en Personeelsmanagement.

De kandidatheek wordt door Eddy Bolle als een schat gekoesterd. Deze gegevensbank bevat informatie over duizenden mensen die in de horeca actief zijn. Op basis daarvan selecteert zijn eenpersoonsvennootschap Horeca Selectie en Personeelsmanagement ( HSP) de geschikte kandidaat voor een horecazaak. “We plaatsen uitsluitend stafleden, mensen met een verantwoordelijkheid. Dit in tegenstelling tot interimkantoren die vooral uitvoerend personeel, zoals kelners, plaatsen. Bovendien staan we zes maanden garant voor de functie die we hebben aangeboden. De ervaring is ons grote voordeel.”

Ervaring heeft Eddy Bolle zat. Drie jaar geleden startte hij zijn eenpersoonsvennootschap in deze nichemarkt. Voordien was hij zelf twintig jaar aan de slag in de horecawereld. Zijn ouders hadden een hotel, vijf jaar studeerde hij in Frankrijk en de Verenigde Staten. Terug in België, werkte hij vijftien jaar voor de keten Alfahotels, waar hij algemeen directeur werd. “Bij de opening van een nieuw hotel werd ik steeds met hetzelfde probleem geconfronteerd. Wie gaat de zaak managen ? Er is nood aan een goede selectie.”

Horeca Selectie en Personeelsmanagement werkt steeds voor grotere bedrijven, met minimaal een omzet van 15 miljoen frank en een organigram voor de personeelsstructuur. De helft van de klanten zijn hotelgroepen zoals Sofitel of Holiday Inn. Tweede belangrijke categorie is de fastfoodsector ( Quick, Pizza Hut of Distrirest). Een derde groep zijn de individuele, grote restaurateurs, meestal familiebedrijven. HSP voert steeds exclusief de selectie uit, de vergoeding bestaat uit één maandloon, met een minimum van 80.000 frank. In 1995 werden op die manier zestig mensen geplaatst, vorig jaar negentig. De netto-omzet steeg daardoor van 4,4 naar 7,7 miljoen frank. Zaakvoerder Eddy Bolle realiseert die met de hulp van vier zelfstandigen. “We lopen zelden mis. Vorig jaar werden vijf van de negentig mensen verkeerd geplaatst.” Er werden vooral keukenchefs, hotelmanagers en zaalverantwoordelijken gerekruteerd.

De eenpersoonsvennootschap wordt dit jaar omgevormd tot een bvba of nv. Bovendien wordt de internationale werking, die vandaag een tiende van de omzet levert, versterkt. Ook het advies inzake immobiliën moet groeien. Want HSP begeleidt ook, onder meer samen met Jones, Lang & Wootton, grootse bouwprojecten. Eén facet, de start van een hotel of restaurant in een groter bouwgeheel, wordt begeleid. Dat gaat van de selectie van de uitbaters, via het aankleden van de binnenhuisinrichting, tot de aanduiding van de wijnleveranciers.

EDDY BOLLE, MAXIME MINTIENS EN KATHARINA PISKORA (HORECA SELECTIE EN PERSONEELSMANAGEMENT) Selectie van horecapersoneel met leidinggevende functies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content