Magic Manassero

De Italiaan Matteo Manassero heeft een record gebroken. Sinds vorige zondag is hij de jongste winnaar ooit in de Europese Tour. De Italiaan won de Castello Masters op de Costa Azahar met zestien onder de par, wat vier slagen beter was dan Ignacio Garrido.

Zondag was Manassero zeventien jaar en 188 dagen, zodat hij als recordhouder de Nieuw-Zeelander Danny Lee onttroonde. Die was achttien jaar en 213 dagen toen hij in 2008 de Johnnie Walker Classic won. Maar de statistici zullen natuurlijk zeggen dat Danny Lee geen full member was van de Europese Tour en dat Manassero dus eigenlijk het record van ene Seve Ballesteros heeft gebroken.

Daar rouwt de Italiaan niet om, want “Seve is mijn idool en ik weet dat ze me al een beetje met hem vergelijken. Maar eigenlijk heeft hij geen gelijke en ben ik ook een heel ander type speler. Ik had ook nooit verwacht dat ik in mijn eerste jaar bij de professionals al een toernooi zou winnen.”

Manassero debuteerde pas in mei dit jaar en was zondag aan zijn tiende toernooi toe. “Ik werkte keihard om dit resultaat te bereiken en droomde er ook lang van. Maar mijn eerste doel is altijd geweest: mijn kaart voor 2011 behouden.”

In de Race to Dubai is Manassero nu van de 83ste naar de 44ste plaats opgeklommen en in dat klassement is hij de derde Italiaan, ver achter de broers Molinari (Edoardo is zevende en Francesco elfde). Maar hij blijft indruk maken met de regelmaat in zijn prestaties. De eerste drie dagen in de Castello Masters sloeg hij 68, 66 en 67, waarna hij afrondde met een 67 nadat hij zondag twee slagen achter de Engelsman Gary Boyd stond. Maar die sloeg een povere 74 en zakte naar de derde plaats.

“Ik begon heel nerveus”, zei Manassero. “Ik probeerde voortdurend te denken aan een sms’je dat Edoardo me had gestuurd waarin hij zei dat het misschien wel een belangrijke dag was, maar dat ik me in de eerste plaats moest proberen te amuseren. Geleidelijk aan begon ik in mezelf te geloven en mijn goede beurt tussen de twaalf en de vijftien (waar hij drie birdies sloeg, nvdr. ) zette me definitief op de goede weg. Maar ook in het slot van de wedstrijd was ik zeer gespannen, hoewel ik een paar slagen voorsprong had. Ik wilde niet geloven dat mijn putting goed genoeg was. Tot nu was dat ook mijn zwakste punt, maar in Spanje rolden ze allemaal keurig binnen.” En zijn ambitie nu? “Deelnemen aan het Dubai World Championship volgende maand.”

John Baete

“Ik werkte keihard om dit resultaat te bereiken en droomde er ook lang van” (Matteo Manassero)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content