“Luister naar zij die het beter weten”

Wat is het verband tussen vastgoed, diamant, mobiele applicaties en private equity? Er is geen verband. Tenzij dat Edward Verté al die activiteiten met veel goesting doet. Nadat hij in Namen de kandidaturen en in Leuven de licenties in de rechten had afgemaakt, schreef hij zich in voor een rechtenstudie in Boston. Hij wilde zijn diploma aanvullen met een businessopleiding en wist bovendien nog niet zeker of hij wel advocaat wilde worden. Hij kwam er in contact met het advocatenkantoor Freshfields en besloot toch om in de Brusselse vestiging van dat kantoor aan de slag te gaan. “De ondernemersspirit van het kantoor beviel me. Ik heb veel bijgeleerd op het vlak van discipline en striktheid.” Net toen een mogelijke promotie tot partner in de lucht hing, besloot Verté het geweer van schouder te veranderen. “Ik wilde graag een MBA halen. Ik legde de GMAT-test af en doorliep de interviewronde, maar uiteindelijk was ik niet meer zeker of het sop de kool waard was. Dus koos ik voor een consultancy, wat ik als een MBA in de praktijk beschouwde.”

Hij begon bij adviesbureau Roland Berger en dat was zwoegen. “Ik had nog nooit een PowerPoint-presentatie gemaakt of een Excel-sheet geopend.” Na drie jaar besloot hij dat de tijd rijp was voor een eigen project, terwijl hij als zelfstandig consultant bleef werken. Hij begon te werken voor het befaamde Antwerpse architectenbureau Project2, waarvan hij uiteindelijk de leiding op zich nam. “Ik leerde via een collega echter een Israëlische diamantair kennen die ervan droomde om diamanten binnen ieders bereik te brengen. We hebben de handen in elkaar geslagen en sinds een maand is onze webshop Diamanti per Tutti online.”

De aankoop van diamant en het juweelontwerp gebeuren in Antwerpen, het zetten in China. “De bedoeling is niet om 100 miljoen euro omzet te draaien, maar om met een team van gemotiveerde en gedreven mensen een sympathiek merk te lanceren dat aanslaat.” Het project neemt het leeuwendeel van Vertés tijd in beslag, maar daarnaast is hij op kleine schaal actief als vastgoedpromotor, investeerde hij met drie vrienden in een bedrijf dat mobiele applicaties bouwt en droomt hij ervan om met drie andere kennissen een private-equityfonds op de rails te zetten waarvan de basis zes jaar geleden werd gelegd. Naast dat alles is hij ook nog de gelukkige papa van drie dochtertjes.

Haast je langzaam. “Luister naar mensen die het beter weten en beter kunnen dan jij. Neem geen overhaaste beslissingen, overmand door stress en massa’s informatie. Wees geduldig.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content