Voor de entree van Luc Bellings kreeg het interieur een gedegen opknapbeurt en kwam er een riant terras bij. Met de verhuis werd besloten om de naam van de kok als handelsmerk te exploiteren: Savarin werd begraven en Luc Bellings kwam in de plaats. Het restaurant opende eind vorig jaar en wordt vooral bezocht door galeriebezoekers en zakenlieden.
...

Voor de entree van Luc Bellings kreeg het interieur een gedegen opknapbeurt en kwam er een riant terras bij. Met de verhuis werd besloten om de naam van de kok als handelsmerk te exploiteren: Savarin werd begraven en Luc Bellings kwam in de plaats. Het restaurant opende eind vorig jaar en wordt vooral bezocht door galeriebezoekers en zakenlieden. Wij bestudeerden de spijskaart, die is opgesteld als een keuzemenu van drie gangen voor een eenheidsprijs van 1675 frank (41,52 euro). Een misleidende formule omdat er voor heel wat bereidingen een supplement wordt gevraagd. De uiteindelijke rekening blijkt dus vaak hoger dan oorspronkelijk gedacht. Het restaurant bezit een indrukwekkend wijnboek, waarin ook heel wat oude grote wijnen uit minder goede jaren zijn opgenomen. Als restaurateur moet je het niet in de kwantiteit, maar in de kwaliteit zoeken! Vooraf kregen we een glaasje champagne (400 frank of 9,92 euro!). Er kwamen hapjes en vers gebakken broodjes en wij konden kiezen uit vier olijfolies. De glazen werden gevuld met een top Sancerre, La Bourgeois, dom. Bourgeois, MD '99 (1650 frank of 40,90 euro). In het bord lag een uitbundig gepresenteerd en smakelijk taartje van bloemkool, raketsla, kreeft, gerookte ganzenlever en carpaccio van rundvlees. Aan de andere kant van de tafel verscheen er spies van delicate langoustines op een bed van spinazie en sojascheuten, opgediend onder een dikke deken van tempuradeeg met coulis van mango en gedroogd spek (toeslag 250 frank of 6,20 euro). Als tweede wijn ging een evenwichtige en elegante Italiaanse San Leonarda '94, Trentino van onder de kurk (2400 frank of 59,49 euro). Hoofdgerechten waren: in tapenade gewentelde en te hevig gebakken lamskoteletjes met gedroogde tomaat, gesmolten mozzarella, groene olijven en pasta in lamsjus en, aan de andere kant van de tafel, perfect gebraden jonge duif met witlof, appel en geroosterde peperkoek in oude balsamico (toeslag 300 frank of 7,44 euro). Bij het restje wijn kwamen met zorg gerijpte kazen van Michel Tricht. Pieter van Doveren